Блокираха "Капитан Андреево"

Блокираха "Капитан Андреево" | StandartNews.com

В 8 часа тази сутрин лидерът на ББЦ Николай Бареков и негови симпатизанти пристигнаха на "Капитан Андреево" и блокираха пункта. На мястото са и зам.-председателят на партията Росен Петров, водачът на листата за Пловдив област Мартин Иванов, Тезджан Наимова, Дяко Дяков, Мария Календерска, водачът на листата за Хасково Борислав Иглев, съобщиха от пресцентъра на ББЦ.

Блокадата е протест срещу вноса на гласоподаватели от Турция, които се очакват да влеят над 150 000 гласа за ДПС и партията на Касим Дал, която е част от Реформаторския блок. Същите тези избиратели са гласували за Ердоган на изборите в Турция. Граждански патрули на ББЦ ще броят в дните до парламентарния вот у нас влизащите в страната автобуси с „ туристи", за да се провери дали ще има злоупотреби с надписване на гласове на наши изселници, обясняват още от партията.

Засилено е полицейското присъствие на граничните пунктове. Има и жандармерия. 

Искаме просто справедливост, изборите да са честни и хора, които не са от нашата страна - да гласуват, обяснява протестиращ пред бТВ. „Не искам Ердоган-Местан да е български султан" , „Не искам Турция да решава вместо мен", „България на българите", „Не на турското робство 2014", „Не искам гости да определят съдбата ни", „Нека да спрем изборния туризъм"., гласят част от трансперантите, които са опънали протестиращите. 

Стандрт Нюз припомня, че преди дни лидерът на България без цензура обяви, че ще блокира граничните пунктове, за да не могат български изселници в Турция да дойдат да гласуват.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай