Бинев и Чернев на протест срещу дискриминацията в Хасковските Минерални бани

Бинев и Чернев на протест срещу дискриминацията в Хасковските Минерални бани | StandartNews.com

Хасково. Водачът на кандидат-депутатската листа за Хасковски регион на Патриотичния фронт Слави Бинев и кандидатът за депутат Павел Чернев се вдигнаха на протест срещу дискриминация на българското население в Хасковските Минерални бани.

"В тази община се извършва дискриминация срещу българското население и ние сме тези, които ще спрем това! Всички потърпевши трябва да знаят, че ще намерят подкрепа и защита от Патриотичния фронт", заяви Бинев пред сградата на местната администрация

"Днешната битка не се води с кремъклийки и черешови топчета, а с бюлетини. Нашето черешово топче е номер 24", каза още Бинев. И пред събралото се множество той постави въпросите, които по-късно депозира в деловодството на общината. Дали е вярно, че повечето обществени поръчки в общината се печелят от фирми, свързани с ДПС. Дали е вярно, че се изсичат гори с вековни дървета, при това отново от обръчите на ДПС. Нормално ли е в общинския център да няма аптека? Дали е вярно, че транспортът също се осъществява от фирми, приближени на ДПС. Дали е вярно, че собствениците на хотелите с минерална вода са от турски произход.

"Ако се качите на втория етаж в общината, ще видите, че всички имена на служителите в кабинетите са турски. Затова те сега надничат от прозорците като лалугери. Община Минерални бани е пример в какво ще се превърне България, ако ДПС вземе властта", заяви Павел Чернев.

От Патриотичния фронт настояват за отговори на поставените въпроси от кмета на общината Мюмюн Искендер, който беше напуснал кабинета си по време на демонстрацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай