Без селфи в тъмната стая

Без селфи в тъмната стая | StandartNews.com

Селфито ще е забранено в тъмната стаичка по време на изборния ден. За това предупредиха представители на Централната избирателна комисия (ЦИК) в разяснителна кампания пред студенти от Минно-геоложкия университет в София.

Говорителят на комисията Александър Андреев подчерта, че ако гражданин бъде забелязан да си прави снимки с бюлетината в помещението за гласуване, то неговият глас няма да бъде зачетен. Междувременно стана ясно, че има бум на избирателните секции в чужбина. Рекордът отчете премиерът Георги Близнашки.

"Нарасна броят на секциите и в Турция, но за мен е по-важно, че рязко нарасна броят на секциите в Западна Европа. Гражданите се организират. Ще имаме за първи път над 30 изборни секции във Великобритания, в Испания, Италия, 19 в Германия. Дано зад всичко това видим една повишена гражданска активност", каза още премиерът. Според него тогава нарушения като купуването на гласове щели да загубят смисъл. По-късно вчера кабинетът увеличи с 670 000 лв. парите за разходите за вота зад граница.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай