Белоев: За да вървим напред, трябва да се слуша мнението на експертите

Белоев: За да вървим напред, трябва да се слуша мнението на експертите | StandartNews.com

Ролята на фирма „Каолин" в община Ветово е подобна на тази, която изпълнява Русенският университет в цяла Североизточна България. Докато предприятието осигурява работа на много голяма част от хората в общината, университетът дава знания на хиляди млади хора в региона. Това заяви заяви проф. Христо Белоев, водач на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в област Русе по време на среща с работници и служители на фирмата.

По думите му образование и работа са два от стълбовете, върху които можем да стъпим, за да тръгнем напред. Как хората да останат в малките населени места, как да се подобри системата на образованието и как държавата да се погрижи за пенсионерите, бяха част от темите на разговора. Според него политиците трябва да се разберат какви да бъдат приоритетите пред страната, но преди това - да послушат експертите в съответната област.

„Не можем всички да разбираме едновременно от енергетика, здравеопазване, образование, земеделие. За щастие в страната има достатъчно добри специалисти, които биха дали обективно мнение в сферата, в която работят. Ако стъпим на това експертно мнение, обединим се и заработим заедно, България няма да бъде най-бедната държава в Европейския съюз", каза още проф. Христо Белоев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай