Бареков: Всички граници са преминати, диалогът след изборите ще е труден

Бареков: Всички граници са преминати, диалогът след изборите ще е труден | StandartNews.com

Нешка Робева: Николай е необходимият грешник за провалилите се политици

Пловдив. Опонентите на "България без цензура" преминаха всички граници, дори и тези, които не бива да се прекрачват. Ето защо диалогът след изборите ще бъде труден. Това каза кандидатът за министър-председател Николай
Бареков по време на предизборна среща в зала "Филхармония" пред близо 2 000 души в Пловдив. Салонът се оказа малък, за да побере всички желаещи да присъстват.

Според лидера на ББЦ задачите след 5 октомври ще са сложни и трудни. "Какво да направиш по-напред - да оправяш бакиите на ГЕРБ ли, да спасяваш КТБ ли, пенсиите, които Борисов иска да реже, енергетиката, която е в фалит заради ГЕРБ и БСП? Положението е отчайващо и ще стане още по-зле, ако няма работещо правителство след 5-ти", каза Бареков.

"Вчера бях в детската онкохематология в Пловдив, където политик не стъпва. Аз отидох. Там са деца от цяла Южна България. Да гледаш тези голи главички и пълните с безнадеждност очи на техните майки, е най-тежката гледка. Как да им подариш надежда?! Заради това ще има едно много просто условие към всички политици - държавата да не оставя на произвола на съдбата децата си и хората да събират средства чрез вестниците за лечение на болни. Тази държава, която не цени и не лекува децата си, тя не заслужава да е държава", заключи той.

Пред събралите се в залата Бареков каза още, че не се бори за власт за себе си и че политическата класа е преценила, че той е обществен враг №1. "На 5 октомври ще отстъпя встрани и ще ги оставя сами да паднат в пропастта. Те ще се опитат да откраднат всичко, което могат под претекст, че работят за държавата. Всички в един момент ще са оплячкосали всичко и ще избягат", каза Бареков. Той добави още, че е възможно на 5-ти да няма нито един желаещ да вземе властта. "Миков и Местан знаят много добре какво престъпление са извършили и ще говорят до 5 октомври, че само те могат да спасят страната", добави лидерът на ББЦ.

Според него българската държава днес няма как да се събуди от комата и, ако не заработи икономиката. "Когато нямаш работещи предприятия, каквито и пари от програмите да наливаш, те ще са дадени напразно. Същото е и със здравната каса", заключи Бареков.

Той отбеляза, че много хора са повярвали в каузата на ББЦ и това поражда агресия от страх в опонентите му. Днес сутринта пък е постигнат най-големият връх на гадостта, след който няма връщане назад. "Евгени Михайлов си позволи да се нахвърли върху една безспорна българска икона. Той нарече мен най-корумпираният политик, но аз никога не съм бил във властта. Моите партньори в ЕП са винаги информирани за ставащото у нас. Вчера дори имах разговор, в който ми беше казано, че нямам работа в България и смятат да ме принудят да остана в Брюксел. Казаха ми, че това, което се случва в България е вандалщина, която ще завърши катастрофално за моите противници и че са притеснени за случващото се в България", разказа Бареков.

Тази сутрин не издържах и избухнах, въпреки, че цял живот това съм тренирала - да сдържам нервите си и да не показвам емоции, каза Нешка Робева, която се качи на сцената. "В тази кампания заставам на сцената до Николай и всеки път се убеждавам, че правилно постъпвам и мястото ми е тук. И това, което съм усетила, че неистово, поради липса на аргументи, се търси необходимия грешник и Николай е единият. На хората се натрапва, че през тези 25 години, ако не беше той, България щеше да цъфти и върже. Когато се включи ЛИДЕР, се появи още един необходим
грешник. Чувам, че токът е скъп, защото Христо Ковачки продава най-скъпия ток. Вчера поисках среща с него и го помолих да ми отговори на няколко въпроса по твърденията, които ежедневно се хвърлят в пространството и които имат една цел - да се унищожи Николай", каза Робева.

Тя попита хората кога за Ковачки се е заговорило, че е голям престъпник? "В същия ден, когато беше предупреден от един голям политик, че с него е свършено, ако тръгне да прави политика. Без да познавам Цветан Василев, май и с него се случи същото", заключи тя. Пред хората тя направи анализ, от който станаха ясни много от лъжите, които се говорят на хората. "Най-евтиният ток е на АЕЦ "Козлодуй", след това са централите на Ковачки, които продават на 60 лв., след това е Бобов дол – 80 лева. След тях са газовите, 100-110 лева се плаща на вятърните, а по 200-250 лв. на фотоволтаиците - и тъй като сме в пазарна икономика, държавата е сключила дългосрочен договор да им изкупува всичката енергия. А кои са най-големите собственици на такива централи – Прокопиев и някои депутатски съпруги. Ето защо сега се натиска Ковачки да закрие рудниците, да прати 7 хил. души на улицата, но освен тях без работа ще останат още 200 хил. души от другите фирми, с които работи, и то защо, за да може Прокопиев да печели", анализира ситуацията тя.

"Цялата манипулация около ББЦ има една цел - да внуши на хората, че останалите са света вода ненапита. 2 млрд. лв. ще дадем за панелките, ама те ли са най-нуждаещи, колко са хората във фургоните, колко са без работа. Но така говори вождът, защото в панелките са избирателите. Жалко, че в Костинброд Николай нямаше време да се подготви и да ги хване там, където не могат да се измъкнат. Забравил ли е народът ни, че изхвърли тези управляващи с камъни? Не мога да се върна и да простя на БСП, защото и те се провалиха - излъскаха името на Борисов и дори му постлаха червена пътека", завърши треньорката.

На сцената излезе и големият ни футболист Динко Дерменджиев, който каза, че е участвал в учредяването на партията. "ББЦ от раз спечели две места на изборите за ЕП. Това беше постигнато, защото човекът, който тръгна с идеята да се занимава с политика, е премислил преди да започне", каза Дерменджиев. Пред хората от Пловдив той призна, че родът
му е от Панагюрище, а неговият прадядо е укривал Левски в името на това да стане революцията. Сега и аз заставам до Николай, защото той е човекът, който започна революцията в нова България. На финала той сподели, че е минал щателен медицински преглед, че всичките му органи са здрави. "Ще си дам трите най-здрави органа, ако Николай Бареков не си изпълни обещанията", обзаложи се с публиката той.

Тази пълна зала олицетворява желанието за промяна в българската политика. Това каза вторият в листата адв. Дяко Дяков. "Моля ви да ни подкрепите, защото ние сме най-силната листа. Само в нашата листа има двама генерали, двама професори, юристи, икономисти, представители на арменската общност и хората с увреждания. Ние ще работим да няма увеличение на тока, но ще се борим и срещу това ГЕРБ да наложат данък върху пенсиите, каквато заявка дадоха днес, ще сме против и това да се даде възможност на кметове като Иван Тотев Данък общ доход да се увеличи
с 2%", заключи той.

Сега ББЦ има нужда най-много от вашата подкрепа и не се съмнявам, че ще ни я дадете. Това каза третият в листата ген. Димитър Цветков. Ако ни гласувате доверие, ще се боря да се прекрати практиката на всички правителства досега народът да слуша по телевизията за увеличение на тока, парното, водата, които носят и увеличение на всичко по веригата, ангажира се Цветков.

У нас има много омраза, посочи зам.-председателят на ББЦ и водач на листата за 25 МИР София Росен Петров. "Днес една маша, поръчков човек каза, че Николай Бареков бил най-корумпираният политик. Но той ли направи масовата приватизация, той ли създаде хилядите РМД-та, които затвориха 9 хил. завода, той ли направи за една година фотоволтаични централи? Извинете, но такава гнус и омраза не съм виждал да се излива над никого у нас. Толкова подли удари – от ляво, дясно, от приятели, неприятели. Но защо е всичко това, защото ги е страх, и защото Николай
Бареков може да е всякакъв, но той иска хората да го харесват, а този, които иска хората да го харесват, прави добро. Така, че ви призовавам на 5-ти октомври да дадем отпор на тази агресия и омраза с №13 и да им върнем за всички злини, които ни донесоха", завърши Петров.

По време на срещата беше представена и листата на КП "България без цензура" за 16-ти МИР Пловдив-град:

1. Николай Тихомиров Бареков

2. Дяко Александров Дяков

3. Димитър Николов Цветков

4. Мирослава Стефанова Кортенска

5. Кольо Петков Бъчваров

6. Марина Спасова Иванова

7. Атанас Любенов Панчов

8. Нъшан Якоб Деркалестаниан

9. Юри Любомиров Величков

10. Боряна Георгиева Топчиева

11. Диляна Донева Желева

12. Калинка Живкова Обрейкова

13. Ана Георгиева Баракова

14. Боян Йорданов Войводов

15. Георги Ганчев Григоров

16. Петко Тодоров Попов

17. Соня Иванова Георгиева-Ангелова

18. Панайот Владимиров Поляков

19. Дияна Димитрова Попова

20. Валентин Росенов Младенов

21. Боряна Павлова Хаджийска

22. Николай Атанасов Андреев

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай