Бареков призова за обща блокада на вота

Бареков призова за обща блокада на вота | StandartNews.com

Видин. Лидерът на ББЦ и водач на листите на коалицията за Пловдив и Варна Николай Бареков призова за масова блокада на границата с Турция за вота.

"Обръщам се към всички български партии и ги призовавам сега да се включат в блокадата на границата с Турция между 1-ви и 6 октомври, с която да спрем туристическите пътувания за Байрама да решават изборите", апелира във Видин лидерът на ББЦ.

В офисите на "България без цензура" в Хасково, София, Пловдив и Стара Загора вече е започнало записване на доброволци от цялата страна, които ще бъдат разпределени на дежурства и смени. Пред стотиците видинчани Бареков обяви, че от ББЦ ще внесат закон за задължително гласуване в следващия парламент.

"Трябва да има уважение към българщината, към българската държава, култура, история, писменост. Да, в България сме различни етноси, с различни религиозни възгледи, но всички живеем в тази държава", каза Бареков. И допълни, че към законопроекта за задължителното гласуване ще бъде записано и владеене на български език.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай