Бареков иска отлагане на изборите с една седмица

Бареков иска отлагане на изборите с една седмица | StandartNews.com

София. Лидерът на България без цензура Николай Бареков е поискал отлагане на предсрочните парламентарни избори заради трагедията след взрива във фабриката в Горни Лом.

Писмо на Николай Бареков до президента Росен Плевнелиев и служебния премиер Георги Блинашки:

Уважаеми г-н Плевнелиев,
Уважаеми г-н Близнашки,

Във връзка с тежките последствия след взрива във фабриката за барут в Горни Лом и във връзка с усложнената обстановка от обстоятелството, че граждани на Република Турция, празнуващи Курбан Байрам, ще повлияят с
двойно гласуване на предстоящите избори, предлагам незабавно да свикате Консултативния съвет за национална сигурност с участието на водещите партии с представители в Европейския парламент, с дневен ред от една единствена точка - отлагане на изборите с една седмица, на 12 октомври 2014 г.

От този момент ще са необходими минимум 48 часа, за да стане ясна съдбата на безследно изчезналите хора в Горни Лом и е недопустимо да смесваме от човешка гледна точка тази трагедия с деня за размисъл преди изборите.

Надявам се това предложение да не послужи за изборни спекулации от страна на моите политически опоненти, които показаха видима изнервеност и желание да злоупотребят със страховете на хората в последните часове.

Николай Бареков, член на Европейския парламент и зам.-председател на
Европейските консерватори и реформисти

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай