Бареков: ББЦ и аз гарантираме промяна във Варна

Бареков: ББЦ и аз гарантираме промяна във Варна | StandartNews.com

София. Фирми, близки до ГЕРБ, се готвят да откраднат 4 милиона лева в Аспарухово, предупреди кандидатът за министър-председател от коалиция „България без цензура" Николай Бареков по време на предизборен дебат по бТВ.

„ББЦ гарантира махането на ДПС от властта. Тя повече няма да раздава властта в парламента", допълни той, цитиран от пресцентъра на партията.

„България без цензура" и моята кандидатура във Варна гарантира промяна, защото ние сме единствената нова партия, която не е участвала във властта. „Имаме програма за управление, която може да бъде видяна от всеки. Тя ще бъде раздадена и на варненци", каза още Бареков.

По време на дебата бе излъчен репортаж от варненското село Каменар, обитавано основно от роми, чийто основен източник на доходи са изборите. Хората чистосърдечно си признаха, че са им плащали по 20 лева на глас. Лидерът на ББЦ, който беше и наблюдател на последния вот за избор на кмет на града, обяви, че гласове се купуват от ГЕРБ и ДПС и посочи името
на човека, който търгува с гласове в региона. „Циганите в Каменар гласуват само за ГЕРБ и за ДПС. Основният купувач се нарича Янко Станев", посочи Бареков.

Кандидатът за премиер от коалиция „България без цензура" припомни, че Варна е пострадала от управлението на БСП, ДПС и ГЕРБ и призова: „Който иска да промени държавата, който иска работни места, който иска смяната на кмета Портних, да гласува за нас!".

Това, което направиха вчера ГЕРБ, е гавра с доброволчеството, заяви Бареков и определи появата им в Странско като предизборен ход. "Те отидоха там с чисти ботуши и лъскави лопати, за да ги снимат камерите и да ги дадат по телевизията и си позволиха да си направят реклама с парите на данъкоплатците", каза лидерът на ББЦ. Бареков припомни, че бе пръв от политиците, които се появиха в Странско, за да помогнат, както и в Аспарухово. Той бе и първият политик, който реагира при бедствието в морската ни столица – написа писмо до ЕК, в което поиска 20 млн. евро помощ за Варна и два пъти направи лично дарение от заплатата си. Зам.-председателят на групата на ЕКР в Европарламента попита защо никой от държавниците не го е подкрепил и се възмути, че когато е изпратил писмото до Барозо с молба да се помогне на Варна, Кристалина Георгиева не е застанала зад него.

Той обвини част от хората, които бяха срещу него на банките, че носят основната вина за водния ад това лято. Причината, според него, е че язовирите са били дадени на ДПС и ГЕРБ и те са виновни и за непочистените дерета. За проблема с незаконното строителство и запушването на дерето до ул. "Моряшка" в Аспарухово се знае от години, подчерта Бареков и даде пример с кандидата за депутат на ББЦ доц. Христо Бозов, по време на чието управление на Варна е стартирала процедура за почистване на това дере, но след това избраният за кмет Иван Портних и я отменил.

Бареков предупреди, че в момента се готви нова кражба от нещастието на хората. Той обяви, че фирми, близки до ГЕРБ, се готвят да откраднат 4 милиона лева в Аспарухово. Варна се управлява некомпетентно, смята лидерът на ББЦ и даде пример с факта, че градският транспорт в морската столица е на загуба от 4 млн. лв.

Бареков накара представителят на ДПС Йордан Цонев да му отговори, гледайки го в очите, кой предложи банкова ваканция по време на кризата с КТБ. „Г-н Цонев, вие предложихте банкова ваканция, а началникът на Лиляна Павлова го одобри", припомни Бареков и се обърна към водача на листата на ГЕРБ за Варна с думите: „А вашият кандидат за премиер заяви,
че държавата е във фалит". Цонев предпочете да не отговори, а Павлова избяга от отговор, уж опитвайки се да усмири шумната агитка на ГЕРБ. „ДПС стои зад ГЕРБ, няма никакво съмнение", каза още лидерът на ББЦ по време на дебата. Във финалното си обръщение той бе категоричен, че само ББЦ може да гарантира махането на ДПС от властта. „Ние ще
развалимуйдурма между ГЕРБ и ДПС и ще попречим на патериците на ГЕРБ – Реформаторския блок и т.нар. патриоти да се договарят зад гърба на българския народ в Банкя", ангажира се лидерът на ББЦ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай