Бакалов има данни за политици, замесени в търговия с гласове

Бакалов има данни за политици, замесени в търговия с гласове | StandartNews.com

София. "Имаме определена информация в определени посоки, за определени лица, но така или иначе всичко това, след като не е облечено с доказателства, няма как да го твърдиш". Така служебният министър на вътрешните работи Йордан Бакалов обясни по БНР, че има информация за политици, които са замесени в търговията с гласове.

"Трябва да се изработят и доказателства, които са годни за съд или най-малко да се извърши една превенция, с която да не се даде възможност да се купуват и продават гласове. За голямо съжаление, се организират групи, които купуват и продават гласове, но мога да кажа, че МВР ще продължи да следи тези процеси, включително и след изборите, т.е. до обявяване на изборните резултати от ЦИК, защото имаме информация, че ако сега си дал определена сума, след изборите може би ще се даде и останалата част", обясни министър Бакалов.

МВР вече има предотвратени опити за купуване на гласове, има и доста досъдебни производства, съобщи още министърът и добави, че има заловени и за купуване на гласове за преференциален вот.

"На този етап нямаме притеснения по отношение на охраната в изборния ден, но по отношение на оперативната работа и противодействието на купуване на гласове действително нещата са малко по-сложни", обобщи Йордан Бакалов.

Около 20 хиляди служители на МВР ще бъдат ангажирани с охраната на изборния ден.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай