Бъчварова: Приемаме българската култура като национален приоритет

Бъчварова: Приемаме българската култура като национален приоритет | StandartNews.com

София. В предизборната програма на ГЕРБ сме заложили приемането на Национална стратегия за развитие на изкуствата, културните и творческите индустрии, културното наследство и културния туризъм 2014-2023 г. Приемаме българската култура като национален приоритет. Това каза водачът на листата на ПП ГЕРБ за 24 МИР Румяна Бъчварова на среща с гражданите пред Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий", предаде пресцентъра на ГЕРБ.

Според Бъчварова културата е лице на българската идентичност и държава и трябва да бъде съхранена и направена достъпна за съвременните поколения.

„В сферата на културата трябва да се вземат отговорни решения и в нашата програма ние предлагаме реални мерки за нейното развитие в контекста на европейските и световни процеси", подчерта тя пред столичани.

На срещата с гражданите присъстваше и кандидатът за депутат от ПП ГЕРБ за 24 МИР-София Веселин Вучков, който отговаряше на въпроси, свързани с приоритетите на ПП ГЕРБ в сферата на сектор „Сигурност". „Позицията на ГЕРБ е, че МВР е в тотална криза и лошите практики от ДАНС бяха умишлено пренесени към МВР.

ГЕРБ се ангажира да внесе 7-те проекта, чрез които ще реформираме МВР, ДАНС и другите разузнавателни служби, който са готови", каза Вучков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай