АБВ прави политика за младите и от младите

АБВ прави политика за младите и от младите | StandartNews.com

Стара Загора. В предизборната си платформа "Алтернатива за Българско Възраждане" предлага политика за младите и от младите. Това заяви лидерът на партията Георги Първанов, президент на България /2002-2012 г./ на среща с младежи и девойки от Старозагорско във вторник.

Оживената дискусия с активното участие от залата за образованието и реализацията на младите хора в професията, за младежката безработица и социалните проблеми на младото поколение, показаха, че младежката политика на АБВ наистина е двустранен процес. Според Първанов крилатата фраза „средното ни образование произвежда неграмотни, а висшето – безработни" за съжаление е горчива истина и това налага дълбоки реформи в образователната система.

„Младежките проблеми трябва да бъдат на фокус във всеки аспект на политиката, защото в края на краищата опират до най-важната тема за нашето развитие – демографията, демографския срив на нацията", добави Първанов.

Особено тревожна според водача на листата на АБВ в 27-ми Старозагорски избирателен район проф. Иван Станков, втори мандат ректор на Тракийския университет, е скъсаната връзка между средното и висшето образование. Много от младите хора според него влизали във вузовете неподготвени, с много малко знания и обща култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай