Цветанов: Искаме да спрем конфронтацията в българския парламент

 Цветанов: Искаме да спрем конфронтацията в българския парламент | StandartNews.com

Опака. „Искаме да спрем конфронтацията в българския парламент", заяви Цветан Цветанов, заместник-председател на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията по време на срещата си с жителите на град Опака. Цветанов бе категоричен, че ГЕРБ няма да влиза в коалиция нито с БСП, нито с ДПС и посочи, че последното управление на коалицията БСП, ДПС и „Атака", е имало за цел да унищожи ГЕРБ на всички нива. „ГЕРБ няма да прави никога коалиции с ДПС и БСП, тези партии завещаха проблеми, задкулисие и хаос", посочи Цветанов.

По думите му", ГЕРБ е единствената партия, която няма зависимост и е управлявала самостоятелно. „През първите две години на своето управление ГЕРБ се стара да стабилизира държавата след разрухата от управлението на правителството на Сергей Станишев. Две години бяха необходими на ГЕРБ, за да стабилизира отношенията с ЕК, която да отблокира фондовете", посочи Цветанов.

Той припомни, че в началото на управлението на ГЕРБ е имало само 1% усвоени средства по европейските програми, а в края на мандата разплатени и усвоени са били 34% и са договорени 100%".

„При нашето управление 100 000 души започнаха работа по програми за временна заетост, а при БСП и ДПС едва 15 000", допълни още Цветанов.

Заместник-председателят на ГЕРБ припомни още, че част от проектите, които се изпълняват в момента, са договорени при управлението на ГЕРБ. Цветанов подчерта, че европейската солидарност е изключително важна за България и развитието на регионите, но заради липса на доверие към правителството на Пламен Орешарски, в момента страната ни не усвоява средства и затова една от основните задачи на ГЕРБ ще бъде да навакса изоставането.

„Затова е важно да има стабилно правителство. Важно е да се гласува, защото когато отвратените не гласуват, управляват отвратителните", заяви Цветанов. Той беше категоричен, че ГЕРБ не желае да се гради политика на основата на лъжи и популизъм.

„Успяхме да се съхраним и да запазим структурите, въпреки агресията", коментира още Цветанов и допълни, че ГЕРБ може да стабилизира държавата, тъй като партията принадлежи към едно от големите европейски семейства – това на ЕНП. Цветанов призова хората да гласуват разумно и подчерта, че ГЕРБ очаква убедителна победа и да има повече гласове от БСП и ДПС, събрани заедно."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай