Дъбов: БСП се грижи за хората и в малките населени места

 Дъбов: БСП се грижи за хората и в малките населени места | StandartNews.com

Новоизградена детска площадка в с. Ягодово, общ. Родопи откриха кметът на Ягодово Николай Гарджев заедно с водачът на листата на БСП лява България Димитър Дъбов и лидерът на социалистите от област Пловдив Георги Гергов. Тя се намира в центъра на селото и още от първата минута на пускането й беше изпълнена с детски смях и игри на децата, придружени от родителите си. Трите люлки, двете пързалки и другите катерушки, заедно със зелената площ са направени с пари, които кметство Ягодово е спечелило по проект на ПУДООС. След тържеството водачът на листата за Пловдив-област от „БСП-лява България" Димитър Дъбов разговаря с жители на селото. С него бяха и вторият в листата Галин Дурев, както и кандидатите Захари Христов и Атанас Тумбалев, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Пред местните жители те отново припомниха какво е направила БСП за последната една година от участието си във властта, като специално за Ягодово са били отпуснати от правителството на Пламен Орешарски 550 хиляди лева. С тези пари е направен пътят Пловдив-Ягодово, както и основен ремонт на малката сграда на училището, която ще бъде готова до края на месец октомври. Кметът Николай Гарджев призна, че това е заслуга на Георги Гергов и пожела и за в бъдеще селото да се развива, като основен акцент от тук нататък ще бъде изграждането на канализацията и пречиствателна станция, проект, който е общ за селата Ягодово и Катуница.

Кандидатите за народни представители от БСП-лява България са убедени, че село като Ягодово няма как да стои без подземна инфраструктура и са категорични, че ще помагат реализирането й да се случи в най-кратки срокове. Според водачът на листата с номер 22 в бюлетината само БСП се грижи за жителите и в най-малките населени места, като предоставя условия за благоустрояване на селата, за отваряне на нови работни места като по този начин създава предпоставка те да не обезлюдяват.

Председателят на младежкото обединение на БСП в община „Родопи" и кандидат за народен представител в листата Захари Христов представи пред гостите и стотиците хора, участващи в срещата, новите попълнения в редиците на БСП. Това са Милка Бабаджанова и Николай Димитров. 20-годишното момиче учи право, а 24-годишният млад социалист се занимава с агроикономика. Според Димитър Дъбов, който е заместник-председател на БСП това е поредното доказателство, че БСП постоянно се обновява с млади хора и в никакъв случай клишето „БСП е стара партия" не отговаря на истината. По данни в редиците на социалистическата партия има близо 20 хиляди членове, които са до 35 годишна възраст.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай