Симеонов вдигна храм в Бургас

Симеонов вдигна храм в Бургас | StandartNews.com

Заклет патриот, вечен опозиционер, идеалист и непоправим работохолик. Така накратко може да бъде описан лидерът на НФСБ и собственик на телевизия СКАТ Валери Симеонов. Всички, които го познават отблизо, са наясно, че той може да бъде силен приятел, но и непобедим противник. Животът му е подчинен на идеята за независима и преуспяваща България. През 2009 г. той скъса завинаги с "Атака", която тогава бе в апогея си и която сам основа. Като истински рицар на честта, Симеонов се отрече от партията, след като лидерът й Волен Сидеров смени опозицията с подкрепа за ГЕРБ. С днешна дата Симеонов признава, че е имало и друга причина. "В "Атака" започнаха да се наливат големи финансови потоци с неясен произход. Аз не бях съгласен с това", казва лаконично лидерът на НФСБ. Всъщност Симеонов не обича да го наричат лидер и държи винаги да подчертае, че Патриотичният фронт има няколко съпредседатели, за да отдаде на всеки заслуженото. Щом стане въпрос за СКАТ, отново напомня, че негов съдружник в медията е Данчо Хаджиев, с когото го свързва не само работата, но и силно приятелство още от ученическите години.

Докато тече предизборната кампания, Симеонов строи голям православен храм в Бургас. Църквата "Св. Георги Победоносец" вече е готова и ще отвори врати на 1 октомври. Патриотът спонсорира градежа от самото начало. Със средства помагат също общинските съветници от НФСБ и много местни фирми. Малцина знаят, че собственикът на СКАТ е бил някога морски вълк. В продължение на три години кръстосва морета и океани като електромеханик на траулерите на "Океански риболов". Още помни последния си рейс на кораба "Фламинго", когато се разминава на два пъти от корабокрушение в Атлантика. Свободното си време пази за музиката, която открай му е хоби. Още от ученическите си години е фен на хардрок. Като ученик в математическата гимназия в Ямбол дори свирил в школската рок банда. Тренирал е и бокс. Любовта му към музиката стои в основата на приятелството му с легендарния Джон Лоутън от "Юрая Хийп". От 5 години Симеонов продуцира документалната поредица "Джон Лоутън представя", в която звездата на Юрая е водещ и която показва най-красивите места на България.

Прекланя се пред делото на големия български писател и родолюбец Николай Хайтов и следва неговия пример в прокарването на родолюбието и патриотизма.

Приятелите за него

- Валери е истински българин и иска най-доброто за страната си
- Великодушен и щедър е, и много грижовен
- Понякога е по-искрен, отколкото трябва
- Виждал съм го много пъти да пее. На концертите ми в публиката пее с цяло гърло. Харесва "Бийтълс", както и аз. Горд съм, че е мой приятел.
- НФСБ има най-добрите намерения за България. Нещо, което може би не се наблюдаваше досега в парламента, където депутатите ги беше грижа само за себе си. Докато Валери го е грижа за народа, за хората.
- Подкрепям идеите на НФСБ, подкрепям Валери Симеонов. Защото останалите политици демонстрират какъв не трябва да бъде човек и как не трябва да действа.

Джон Лоутън

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай