С помощта на д-р Ковачка: Отново църква след 200 години

С помощта на д-р Ковачка: Отново църква след 200 години | StandartNews.com

Д-р Красимира Ковачка е водач на листата на коалиция България без цензура за София-област. Като лекар има 3 специалности - по вътрешни болести, по кардиология и по социална медицина и здравен мениджмънт.

От години е член на Националното сдружение по здравна политика и мениджмънт. Попитана за хобито й, тя отговаря: "Боя се, че мога да ви разочаровам, но нямам любимо занимание извън работата", споделя д-р Ковачка. И наистина се чувства добре, защото е намерила своето призвание да помага на хората и да не усеща умората след напрегнат ден. "Казват, че хора, които превръщат работата си в хоби, постигат щастие", допълва лекарката. И признава, че когато има малко свободно време, то се разпределя между близки и приятели. "Мястото, където съм отраснала, е село Маджаре, намира се в най-красивата част на Рила планина. Имам страхотни детски спомени и много обичам това място и всички хора, свързани с него", казва д-р Ковачка. В своето ежедневие пренася част от детските си вечери - семейството е задружно и когато имат време, всички са заедно. Фамилията може да се събере за кратка почивка на море или на планина винаги водена от максимата "без дете денят е без слънце". Д-р Ковачка обича семейството си и се гордее с дъщеря си. Без да я съветвам, тя избра медицината за професия, завърши следването си със спечелване на "Златен Хипократ" а и сега завършва дисертацията си. Както казват древните - без дете денят е без слънце. Д-р Ковачка се гордее с дъщеря си, която също като нея е избрала бялата престилка, искрят очите на щастливата майка. Освен като управител на болница д-р Ковачка ежедневно практикува кардиология. Свикнала е да води битката за живота всеки ден. И винаги влиза в нея за победа в името на живота. Д-р Ковачка казва, че България в момента не е в добра кондиция. Диагнозата на страната ни не е страшна, защото е лечима, трябва просто да проявим характер, смята лекарката. И понякога цитира автора на американската Декларация за независимост Томас Джеферсън - "Когато става въпрос за стил, носи се по течението. Когато става въпрос за принципи, бъди като скала".

По идея на д-р. Ковачка - управител на " МБАЛ-Самоков" ЕООД, подкрепена от медицинския съвет на болницата и общинското ръководство, в двора на общинската болница скоро ще бъде направена първата копка на православен храм " Свети Пантелеймон".

До момента в дарителската сметка на храма са събрани 43 000 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай