Местан: Срещата с Ердоган бе полезна за България

Местан: Срещата с Ердоган бе полезна за България | StandartNews.com

Срещата ми с президента на Република Турция Реджеп Ердоган бе неизбежна, необходима и полезна, най-вече за България. Това заяви пред bTV лидерът на ДПС Лютви Местан. Той подчерта, че основна тема на разговора са били двустранните отношения. Поставих въпроса за това, че ДПС като българска национална партия е стратегически ресурс на България заради модела, който носи във и със себе си, каза Местан. И допълни: "Бих искал да погледнем на тази среща през призмата на етно-религиозните предизвикателства, пред които са изправени Балканите, Европа и светът". "Тези предизвикателства актуализират геополитическата стойност на българския етнически модел", добави лидерът на ДПС.

ДПС е единствената политическа сила, която разбира голямата политика като грижа за малкото населено място, за малцинствения квартал, за малкия производител, бе посланието, което лидерът на ДПС Лютви Местан отправи по-рано на митинг концерт в Бяла Слатина, Врачанско. Местан посочи, че за ДПС голямата политика е голяма само когато е обърната към малкия човек. Местан прогнозира, че ДПС ще има народни представители от всички избирателни райони в Северозападна България, както и че резултатът на ДПС във Врачанско ще се удвои.

"ДПС се надява на тези избори да се поздрави с първи депутат в Монтанско. За нас грижата за този регион не е само на думи, тук проблемите ще се решават само от хора, които знаят, че пътят на спирането на процеса на обезлюдяването е по силите на хора, които знаят как да докарат инвестиции, как се откриват нови работни места", каза Местан. И допълни:"Затова и избрахме такива водачи на листи - Петър Чобанов в Монтана, Камен Костадинов във Враца, Станислав Анастасов във Видин".
Междувременно Дулово отново осъмна с унищожен билборд на ДПС. "Ако пречим на някой с агитационните си материали, моля да излезе и да го каже", коментира Рамадан Аталай, водач на ДПС-листата в Силистра. И заключи: "Явно, че на някои политически сили не им издържат нервите"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай