Ламбо зове за партиен кабинет

Ламбо зове за партиен кабинет | StandartNews.com

Работим за младите, каза Миков на студенти

Партиен, а не програмен кабинет да управлява страната след изборите на 5 октомври. Това послание отправи пред Нова телевизия любимецът на поколения българи Стефан Данаилов. "Какво значи програмен кабинет, партиите да си носят отговорността", каза Ламбо, който е водач на червената листа в 24-и район в София. Данаилов коментира политическата нестабилност в страната и припомни: "Нали аз ги клех тия депутати в Народното събрание, и то изтрая една година? Сега се чудя, ако пак вляза и пак съм най-дъртият, няма какво да им кажа. Ако ги закълна, дали ще изкарат и шест месеца?". Ламбо призна, че имал свои фаворит за лидер на БСП и това е икономическият министър от кабинета "Орешарски" Драгомир Стойнев. И каза: "Той има социално мислене, има много качества това момче".

Според Данаилов, водачът на старозагорската листа на червените и зам.-председател на партията буквално бил похабен за едната година управление. "Ако бях по-млад и здрав, щях да се хвана да изкарам изборите", каза Ламбо на въпрос защо не се е кандидатирал за председател на БСП. Данаилов обаче прогнозира, че на изборите ще има изненада и всеки, който смята, че социалистите ще се класират на трето място, "много си вярва".

"В цяла Европа и по света младите хора са леви, а те са перспективата и общественият двигател", каза по-рано през деня лидерът на на БСП Михаил Миков пред студенти от Колежa по икономика и администрация в Пловдив. "Отиваме на тези избори със самочувствието, че можем да привлечем лявата част на българските граждани, които са повече", заяви Миков. "В тази ситуация е доста трудно да се разчетат политическите послания, а хората очакват чудеса, но такива няма", посочи лидерът на БСП. През последната година и няколко месеца нашата основна цел в управлението беше размразяването на доходите, посочиха водачите на червените листи в Пловдив-град и Пловдив - област Георги Търновалийски и Димитър Дъбов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай