Ердоган прие Лютви Местан

Ердоган прие Лютви Местан | StandartNews.com

ДПС е най-важният мост на дружбата между България и Турция, каза лидерът на Движението

Анкара. Среща между президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган и лидера на ДПС Лютви Местан се е провела в петък в Анкара. Според местни медии разговорът е продължил около час при закрити за журналистите врати в резиденцията "Чанкая".

На срещата с турския президент, освен председателят на Движението за права и свободи, са присъствали и зам.-председателят на партията Рушен Риза и кандидатите за народни представители Хюсеин Хафъзов и Шабанали Ахмед, председател на Висшия съвет на мюсюлманите в България. Това е първата среща на Ердоган с лидера на ДПС, отбелязват местни медии.

Местан и делегация от висши представители на ДПС са разговаряли на работна закуска и с ръководството на Председателството на турските и родствените общности в чужбина. В срещата е участвал и посланикът на Турция в София Сюлейман Гьокче, предаде електронното издание "Вести", цитирайки БТА. "ДПС е най-важният мост на дружбата между България и Турция. Взаимното сътрудничество и диалог с Председателството на турските и роднинските общности в чужбина е от особена важност за ДПС и за общността на българските турци. Защото имаме много общи теми и въпроси за разрешаване. Вярвам, че от това сътрудничество ще спечели нашият народ, нашите избиратели", е заявил Местан. От своя страна ръководителят на Председателството на турските и роднинските общности в чужбина Кудрет Бюлбюл е подчертал, че срещата с делегацията на ДПС е била изключително ползотворна.

След тези срещи председателят на Движението за права и свободи посети Монтана, където водач на листата е финансовият министър от кабинета "Орешарски" Петър Чобанов. "Ние 24 години работим само за националния интерес на България", заяви още Местан, като обеща реална грижа за Монтана и цяла Северозападна България. "Казаното и обещаното от ДПС винаги прераства в действие", подчерта още лидерът на Движението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай