Бойко с тур в Южна България

Бойко с тур в Южна България | StandartNews.com

Генерала дава интервюта за Ал-Джазира и Анадолската агенция

Четири дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще направи тур в Южна България, научи "Стандарт". В четвъртък вечерта той присъства на предизборен концерт на партията в Кърджали. По-рано през деня председателят на предизборния щаб Цветан Цветанов призова хората за висока избирателна активност, защото само така може да се неутрализира купеният и корпоративен вот. В петък Борисов ще присъства отново на концерт, но този път в Хасково. В събота и неделя Генерала ще направи обиколка в Стара и Нова Загора, а в неделя вечерта ще присъства на концерт в Сливен. Преди това той ще бъде и в Ямбол. В понеделник за Деня на съединението ГЕРБ ще проведе отложените си концерти във Враца и Монтана, които не се състояха заради наводненията в двата града.

След концерта в Кърджали Бойко Борисов ще даде специални интервюта за турската телевизия Тек Румели, за Анадолската агенция и за телевизия Ал-Джазира.

Междувременно в социалната мрежа facebook лидерът на ГЕРБ направи публично достояние писмото, с което една гражданка му благодари за помощта след наводненията. Тя се казва Камена Терзиева и е от бургаското село Ново Паничарево - едно от най-тежко пострадалите от последните наводнения в Бургас, Приморско и региона. На профила си във Фейсбук Борисов качи факсимиле от писмото - две страници ръкопис, не много грамотен, но пък чистосърдечен.

Ето и мотивите на председателя на ГЕРБ за тази постъпка: "Днес получих това писмо от една жена, чиято къща пострада от наводненията в село Ново Паничарево, област Бургас. Публикувам го заради посланието, което носи - трябва да се смирим, да се обединим, да работим и да си помагаме. Само така можем да изградим Стабилна България" (публикувано без редакция). Жената разказва покъртителната си история, която става още по-драматична по време на наводненията. Тя е с множество заболявания и здравословни проблеми - има 4 байпаса, диабет и др. Има дъщеря на 25 години, която е разведена и също е болна. Нямало кой да помогне на Камена, когато приливната вълна дошла. Само един ром чул зова й за помощ и я отвел на втория етаж. На следващия ден пристигнали гербери от Варна, които "цял ден ми работеха. Ако не бяха те, цял месец нямаше да се справя". Ново Паничарево беше наводнено на два пъти - на 16 юли и 6 септември. При последното двуметрова вълна заля къщите на хората. В селото, където живеят около 1000 души, беше настанал истински воден апокалипсис. След наводненията ръководството на партията изпрати кандидат-депутатите си да чистят наводнените къщи. Примерът им беше последван и от някои други политици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай