Борисов: Може да няма кабинет след изборите

Няма как да седнем на една маса, като всеки отрича другия, каза лидерът на ГЕРБ

Борисов: Може да няма кабинет след изборите | StandartNews.com

Ако БСП ни победи, ще ги подкрепя в името на стабилността, отсече Генерала

София. След изборите е възможно да не се състави правителство, предупреди лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вчера. "За разлика от други избори, съм изключително разтревожен, че след 5 октомври в България може да има стабилност. Много е възможно да не се направи правителство и това да ни повлече в много тежка и след това неизлечима криза години наред", каза Генерала пред "Дарик".

"Дори и висок изборен резултат на ГЕРБ не означава стабилност. На нас ни трябва този резултат, за да може другите партии да видят в какво състояние са. И ако ни е мила държавата, след това да сядаме и да търсим начин за минаване през тази изключително тежка криза, без да фалираме и да си разбием държавата. Това съм казал и това продължавам да твърдя", коментира още лидерът на ГЕРБ. Борисов заяви, че би подкрепил решене на БСП в следващото Народно събрание, но при определени условия.

"Ако БСП ни победи, защото на 5 октомври е възможно да бъдем победени от БСП, аз ще ги подкрепя във взимането на решение в името на стабилността", каза Генерала. Той обясни, че е "тласнат" към Столетницата, защото няма как да направи коалиция с "България без цензура". А Реформаторският блок "се държат така последния месец, че е явно, че не искат коалиция".

"Те говорят ежедневно само и единствено срещу ГЕРБ и затова аз съм тревожен", коментира Борисов. "Ако политическите партии продължим да се държим така - всяка, отричайки всеки, аз не виждам как ще седнем и ще говорим", смята лидерът на ГЕРБ. Той сподели още, че доверието, което вижда в очите на хората при срещите си с тях, го мотивира да се бори за очакванията им. "Просто като ходя по площадите и залите, като гледам заряда и очакванията, които хората имат към нас, и не ми дава сърце да ги предадем", заключи Генерала. Борисов посочи още, че туризмът в България е пострадал много от войната в Украйна.

"Единственият финансов ресурс, който получава България, а и не само финансов, но подкрепа във всяко едно отношение - това е от ЕС. Незаобиколим фактор е това, че ние сме евроатлантическа страна. Разбира се, с Русия имаме не само добри исторически отношения, но и много от енергийните проекти са там. Износът на продукция отива там. Знаете колко руски граждани имат имоти в България", коментира Борисов. И определи санкциите, наложени на Русия, като много тежки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай