Учителка на изпита за кмет в Ловеч

Учителка на изпита за кмет в Ловеч | StandartNews.com

Икона на св. Георги Победоносец пази Корнелия Маринова

Искам децата ни да се върнат в града, казва кандидатът на ГЕРБ

С ГЕРБ се припознахме взаимно - и като идеи, и като хъс за промяна, и като откритост. Това бяха първите думи на Корнелия Маринова като кандидат-кмет на Ловеч. Ръководството на партията й гласува доверие, защото в нейно лице видя разпознаваем, неопетнен и активен претендент за поста, с доказани управленски качества. Депутатката от ГЕРБ има 25 години педагогически стаж, от които 19 като директор на най-голямото основно училище в областта -"Васил Левски". Начело е на екип от 52 учители, които обучават над 650 деца. Председател е на Общински комитет "Васил Левски" и повече от 15 години работи успешно с Асоциация "Доверие", на която е почетен член и с която е реализирала различни проекти. За активната си дейност там е удостоена с почетна статуетка от кмета на гр. Лавал за иницииране и развитие на партньорските отношения между двата града. "В последните години изпратих много мои бивши ученици, а и собствените си деца в чужбина, много мои приятели и близки напуснаха Ловеч, в училище имаме деца, чиито родители станаха гурбетчии, за да издържат оставените си на баби и дядовци синове и дъщери", каза кандидатът за кмет, цитирана от lovechpress.info. Според нея щом хората си тръгват, значи управлението на града е тотално сбъркано. "Искам промяна в управлението, искам да участвам в промяната, искам децата ни да се върнат", казва Маринова. Смята основният проблем, който трябва да се овладее, е демографската катастрофа в общината.

Затова приоритети в нейната работа ще бъдат стимулирането на бизнеса и предприемачеството, осигуряването на качествени жизнена среда и обществени услуги, пълна прозрачност и най-важното - включване на гражданите в управлението. Кандидатът за кмет на ГЕРБ обещава да не работи на парче, а при стриктно и коректно планиране и бюджетиране.

"Ще организирам така работата и администрацията си, че да бъда ежедневно и при гражданите на общината - да ги чувам директно, да виждам с очите си проблемите, да контролира лично начина на решаването им, а не да знае какво става в общината от доклади и посредници", зарича се Маринова. "И така ще бъде, защото Ловеч е моят град, тук се родиха и пораснаха моите деца, защото искам тук да пораснат и моите внуци, защото посветих целия си трудов път досега на децата на Ловеч, защото жителите на Ловеч и общината заслужават това, защото искам Ловеч да го има", заключи тя. "Като жена и като председател на общинското ръководство заставам 100% зад нейната кандидатура", декларира общинският председател Ирина Митева. И подари на кандидата за кмет икона на св. Георги Победоносец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай