#ЕмоЗаСофия иска да е гласът на младите

#ЕмоЗаСофия иска да е гласът на младите | StandartNews.com

Срещата ни с Емил Аргиров е кратка. Телефонът му звъни непрекъснато, а и заедно с екипа на Младежката структура на Български демократичен център са основните остриета на партията в кампанията за местните избори в столицата. Влиза в политиката с амбицията от тенис корта. Роден е в София на 13 септември през 1988 г. И започва да играе тенис на корт от малък. Състезава се до 19-годишен, а в момента е сочен за една от младите надежди на плажния тенис в България. Още 19-годишен, като студент, започва първата си работа, а през 2012 г. основава първата си собствена компания, която развива в областта на консултантския бизнес, представлявайки редици големи чуждестранни компании, които правят първите си стъпки на българския пазар. Набира богат опит, работейки по едни от най-големите и стратегически инфраструктурни проекти на България. През годините придобива редица сертификати за управление и мениджмънт, владее перфектно английски и италиански език.

Емил влиза с хъс и емоция на всеки мач. Отношението му към изборите на 25 октомври не е по-различно. "Първите осем места в нашата листа за общински съветници са за млади професионалисти. Нашето предимство пред останалите кандидати е, че ние се учим бързо и много, ние сме адаптивни и гъвкави, ние няма да се срамуваме да поискаме помощ от експерти в отделни области", обяснява Аргиров, който е и водач на листата на своите. Отскоро е и лидер на младежката структура на партията. И продължава: "Ще оправдаем голямото доверие, което партия Български демократичен център ни гласува в софийската си листа, уверен съм, че много от проблемите на София ще могат да бъдат разрешени с чуваемост и даване на шанс на младите хора". Очаквано кампанията му е и в социалните мрежи. Сигурно вече сте го засичали с хаштаговете #ГласътнаМладите, #ЕмоЗаСофия, #СпортЗаМладите. Като внук на един от най-големите баскетболисти на България - Георги Бързаков, Емил милее за спорта и с мъка разкавка за проблеми в него. "Децата няма къде да спортуват, не ни трябват професионални спортни съоръжения, като идеята за стадион "Юнак", когато спортните площадки в училищата тънат в мизерия!"

Крайно време е да има приемственост и чуваемост в Столична община за една по-модерна София с по-модерна администрация и адекватна визия, казва още Аргиров. Той и колегите му от МБДЦ настояват за създаване на фонд, финансиран от Столична община, с който да се подпомагат млади предприемачи и стартиращ бизнес. "Искаме да задържим младите в България, в София, като им покажем, че тяхната община мисли за тяхното развитие". София е единственият голям град и единствената столица в ЕС, която няма нощен транспорт, обяснява ентусиазирано той. И предлага най-после да се създаде платформа за денощни линии. "Друга възможна мярка, в посока задържане на младите в нашия красив град, е да се обърне внимание на неговите природни дадености. Около София имаме Панчаревското езеро, Искър, Люлин планина, Витоша и др., но те не се използват и развиват. Хората дори не знаят за тях и вместо това се насочват към далечни дестинации като Гърция", споделя Аргиров. Всяка предизборна среща завършва с признанието, че София е неговият град: "Искам той да се развива към по-добро със здрава работа и пак работа".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай