Димитър Николов чака Red Hot Chili Peppers

Димитър Николов чака Red Hot Chili Peppers | StandartNews.com

"НеСтандартен лексикон" ще попълват кандидат-кметовете от днес на страниците на в. "Стандарт". В следващите седмици ще ви представим в една по-различна светлина хората, за които най-често четете в нашите новини. Ще ни гостуват познати с професията си политици. Чрез "Лексикон" ще може да научите повече за тях и да ги опознаете в чисто човешки план - какви книги, музика и филми харесват, какво е хобито им и т.н.

Десетте любими неща на Димитър Николов, кандидат за кмет от ГЕРБ в Бургас.

Числото
Много са важните дати в живота ми, любими са ми числата, свързани с рождените дати на децата ми например. Мога да кажа любимото си число за октомври - 24. То е свързано с развитието на Бургас през следващите четири години.

Мястото
Държава - България, град - Бургас, остров - Света Анастасия

Книгата
Всеки месец откривам по няколко любими книги. Една от последните, която ме впечатли - "Възвишение" на Милен Русков. И бях много горд, когато авторът беше отличен с европейската награда за литература.

Девиз/Мото
Сещам се за една реплика от един мой любим филм "Усещане за жена". Ще цитирам полковник Франк Слайд, героя на Ал Пачино, "Няма нищо по-лошо от ампутирания дух. За него протези няма". Радвам се, че съм кмет на Бургас - град със страхотен дух.

Музиката
"Пинк флойд" - заради носталгията по младежките години, заради символиката на музиката им - част от големите промени в света. Любими са и "Ред хот чили пепърс" и искам да дойдат догодина в Бургас на Spirit.

Филмът
"Светът е голям и спасение дебне от всякъде",

Ароматът
Ароматът на море, особено сутрин.
Чантата (малка, голяма, марка, форма....)"
Пътната, тъй като ми се налага често да пътувам и винаги е стегната с най-необходимите неща.

Питие/ястие
Прясна черноморска риба с чаша бургаско.

Джаджата
Ако имах възможност, щях да бъда без телефон и таблет, не са ми любими, но са необходими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай