Буруджиева: Връщането на пушенето не е крачка назад

Буруджиева: Връщането на пушенето не е крачка назад | StandartNews.com

София. Либерализацията на режима за пушене не е крачка назад, каза депутатът от Коалиция за България Татяна Буруджиева в ефира на Нова ТВ. 

"Законът като цяло остава да си действа. Промяната е в два момента - там, където заведенията имат отделна зала, която е достатъчно проветрена и с достатъчни условия, да може в нея да се пуши, и другото нещо е след 22 ч. - в баровете. Това не е крачка назад. Не бива да се притесняваме да поправим един закон, когато той не действа, не се спазва и се лъже. Няма какво да се заблуждаваме, всички сме ходили достатъчно по заведенията", коментира Татяна Буруджиева актуалната тема за възможната отмяна на пълната забрана за пушене на обществени места.

„Въпросът е, че България не е София. Представете си какво се случва в една селска кръчма", посочи Буруджиева. Тя бе категорична, че няма да се пуши навсякъде, а само в обособените за това пространства. В малките заведения и там, където няма такава възможност, не се предвижда да се пуши.

„Не разбирам защо постоянно трябва да действаме с тоягата. Трябва да има възможност за избор", е мнението на народния представител.

„Има много сериозни данни как се отразява това нещо на бизнеса", подчерта още Татяна Буруджиева.

На въпрос каква е позицията на ДПС, тя отговори лаконично, че нейното впечатление от водените разговори с ДПС е, че позициите не са абсолютно еднакви и че няма да взимат единно партийно решение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай