13:34 ч.

28.01.14

3 мин.

23359

74

0

Умирате да мразите Азис и Бареков, но ги гледате | Мартин Карбовски

Умирате да мразите Азис и Бареков, но ги гледате

Ето как работи БОМ - Българското Обществено Мнение: Някъде в някой блог, представящ се за информационна агенция, излиза новина, че Европарламентът ще забрани детските приказки, защото са политически некоректни.


Ето как работи БОМ - Българското Обществено Мнение: Някъде в някой блог, представящ се за информационна агенция, излиза новина, че Европарламентът ще забрани детските приказки, защото са политически некоректни.


И като се почне - коментари, псувни, подигравки, джумбуши, възмущения. Ужасени и шокирани хора крещят с пълна уста какво мразят. Това е най-невинният пример.


Най-добрият пример за феноменална безкритичност са новините за "кейм-трейлс" (помощ, тровят ни от въздуха, не е възможно да не е верно!) и най-новата простотия - че чрез играта "енгри бърдс" американското правителство следи хората по света.
Получава се една взривоопасна верига от идиотски информационни поводи, коментари ругатни и последваща твърда идиотска убеденост на българското обществено съзнание, че знае истината.


А истината, която знаем, е една - ние сме номер едно, всички ни мразят и искат да ни убият (поробят, излъжат, прецакат), но ние няма да се дадем, защото


имаме сланина и ракия и сме номер едно


макар че всички ни мразят и искат да ни убият, поробят, излъжат, прецакат.... И т.н.
Не мога да се разбера как се стигна до тази диагноза на българското обществено мнение - то се превърна в индустрия на омразата, където няма нищо свещено, всички са маскари, а който казва хубаво за някой, лъже и са му платили.
Същото е, а и още по-страшно при публичните образи - цари зловеща омраза към Избираемите. Давам нарочно за пример два страшни образа - Азис и Бареков. Когато Азис е дебел, той търпи върху себе си ужаса на българското публично изразяване - от торба с лайна до расистки отвратителности. Когато Азис отслабне, веднага се появява злорадата идея, че е болен, омагьосан, автоимунен, но какъвто и да е - пак си е гаден циганин.


Патологията на БОМ е, че непрекъснато правим избора си сред хората, с които после не искаме да съжителстваме. Бареков и политиците например днес


са най-руганите хора наоколо заради часовника им


или заради патетиката им. А то тук няма какво да се мрази - или го избирате на избори, или не го избирате тоя и тоя политик. За едни Бареков е ужасен, за други е красавец. Защо аз трябва да водя разговори на темата Бареков и Азис, колко ги мразя или обичам. Единия не го слушам, за другия едва ли ще гласувам, но ще ги каня в студиото си заради съвсем друга причина, не от обич или омраза. Ще ги каня, защото ги гледате. И явно ги гледате, защото ги мразите.


Затова - псувайте си ги вие, ако смятате, че това ще има резултат, ще ви вдигнат заплатата или ще нарушите целостта на нечия аура. Освен това аз виждам откъде се подхвърлят кокалчетата на омразата - има наистина цяла партийна индустрия на писачите по мазета, които образуват българското обществено мнение и ни карат да живеем в среда на излишна киселинност. Ако нацията можеше да мисли... Ех. Истинските вестници щяха да имат огромни тиражи.


Но безкритичното БОМ яде на огромни залъци онова, което снася индустрията на омразата - гадните американци с техните слухтящи енгри бърдс, часовника на Бареков, който със сигурност е краден, и Азис, който е смъртоносно болен.
А нищо не е толкова лайняно, колкото ви се иска. И нищо не е толкова фатално, колкото ви се иска. Фатално е препратка към Алеко.


На призивите да се мисли, когато се чете, публиката отговаря с дюдюкания. На призивите да намалим киселинността на общуването, публиката казва, че това е платена публикация. А приема за достоверна и неплатена публикация, в която се казва, например, че Еврокомисията ще забрани бременните жени.
Безкритичност и свръхкритичност - в този кошмар се върти БОМ. А отстрани с костеливи пръсти някой попива трескавата пот на едно общество, което се отказа от ценностите си преди време, а


сега е на път да се откаже и от институциите си


Защото не просто вече президентът е педераст, а "Институцията Президент е гей, твърди първата дама". Институцията "Университет" е кочина, институцията "Парламент" е кенеф.


Ето такива заглавия томително изтощават и енергията на общуването. А помежду ни възникват едни малки Сирии и Украйни, където ще загубим нашата още по-малка България.


Ще загубим себе си, докато се псуваме на майка, а майките стават все по-малко.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 09:32 · 22.09.2015
Мартине и ти ли се нареди на чалгийската скамейка? С чалгийски коментари.
Сега обществото било виновно...
Че му пускат по телевизора само мизерии.
и че колко било добре на запад и в америка - нищо подобно. Да там има пари, колкото да си плащаш наема, но простотията, безкултурието и фалша е на висота.
Някоя си · 07:11 · 14.12.2015
@Потребител Той винаги е бил с тях. Той е от екипа на Папараци. Нали именно те искат да изравнят влечуго като Азис и истиннските ни поп-изпълнители. Карбовски е фурнаджийска лопата. Накланя се накъдето задуха вятъра. Азис не е звезда и никога няма да бъде равен на останалите
Потребител · 20:07 · 08.01.2015
ВСИ4ЛИ КОИТО ПИ6АТ ПО ТЕМАТА АЗИС И БАРЕКОВ ДА ИМ ИАДАТ ХУИОВЕТЕ С МАИКИТЕ И ДА5ТЕРИТЕ СИ БОН АПЕТИ МАРТИН КАРБОВСКИ СА6ТО С РОДНИНИТЕ СИ
Потребител · 17:02 · 29.09.2014
Посланието е ясно, но едва ли ще стигне до тези, за които е насочено, жъпреки принизения стил.
Камен · 11:09 · 28.08.2014
Съгалсен съм със всичко казано. Пряко или косвено гледам Барека и Азис!
могов · 14:27 · 21.08.2014
Искаме да гледаме педераси и цигани,стига с тоя бареков!
стефан · 17:47 · 06.08.2014
много тъп текст, уникално безсилие, Мартинчо
того · 06:45 · 04.08.2014
Пълен идиот.
Шестака · 12:49 · 30.07.2014
Дрогата не прощава
iliander · 23:03 · 23.06.2014
В Провинциалните градове,лекарската тайна не се спазва,циганите убиват избирателно,като предварително знаят диагнозите на жертвите си!
Потребител · 22:51 · 17.06.2014
Мартине, някога беше идол за мен. Слушах те по радиото преди 16-17 години и ти се възхищавах... Но сега си толкова жалък. Как можа да паднеш толкова ниско?... Поне скъпо ли се продаде на тези родоотстъпници или за няколко сребърника като Юда?...
Потребител · 14:59 · 17.05.2014
Човек, без мозък! Не гледам нито Азис, нито Бареков и двамата са отвратителни. Всъщност Азис е по-малко отвратителен, защато не е политик , но пък е първата българска жена с брада! Колкото до Бареков, той е комплексирано, компрометирано Нищожество!
Потребител · 16:12 · 05.11.2015
@Потребител Колко ми харесва Вашият коментар!! Напълно се припокрива с моя. Благодаря.(не е иронично)
Потребител · 01:35 · 15.04.2014
Карбовски, отвращаваш ме!
А не беше така ....
ELI · 18:28 · 14.04.2014
Да мразим ги но не си въобразяваи ,че искаме да ги гледаме.Там ти е грешката.И не сравнявай Азис с Бареков.Азис има природен интелект Бареков,природна простотия.Азис е истински ,Бареков е паталогенен лъжец
Единия изкарва парите с гласа си и дарбата ,другия си продал з......ка
bulmak · 21:02 · 12.04.2014
Мартине, жалък си!
Потребител · 09:44 · 10.03.2014
Търговски, не можеш си намери място ти и това си е!
А при Лили Иванова, а при Кеворкян, а при ГЕРБ, а при БСП... Сега към Бареков ли си се насочил?
И ми говориш за морал? Ти?!
american boy · 04:20 · 10.03.2014
Би-Карбонатски е едно гадно хейтърско копеле!
Потребител · 11:19 · 01.03.2014
Мартине, ние мразим и много други като Доган, Местан, Волен, Костов, Станишев, .......... и пак ги гледаме. Това е съвсем нормално. Сигурно и ти гледаш хора, които мразиш. Друго е интересно: ти сигурно най- добре знаеш що за нечистоплътен в морално отношение е Бареков и не само го гледаш, а и му служиш чинно като разширяваш влиянието му. Това вече е дълбоко непочтенно и престъпно вредно. Опомни се интелектуалецо!
Потребител · 09:51 · 27.02.2014
Не ги гледам. Непоносимо ми е!
Потребител · 17:47 · 01.02.2014
Едно плоско и късо чело и ококорени нагли очи на Б... (психологичен образ на предател) изобщо не могат да се съпоставят с чистотата и откровението на циганина А... Именно затова са подбрани от Карбовски - който може да проумее!
Потребител · 11:01 · 30.01.2014
Какво е общото между Азис и Бареков, та Карбовски ги сравнява? Единият е циганин чалгаджия, другият е нов политик. И все пак има нещо общо: бисексуалността, липсата на всякаквъв стил и самоконтрол, провокацията като бизнес, това да се преправиш на всичко, за което ти платят. Минало няма, само бъдеще, а в него Азис ще бъде кръчмарски певец, а Бареков ще чака за присаждане на харизма. Това са само мои размисли, а май Мартин е бръкнал по-дълбоко на едно място, за да извади своите, които са велики, без съмнение. Е на мен не ми се налага да си мия ръцете.....
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент