13:34 ч.

21.01.14

3 мин.

15693

27

0

Телевизионно какавидиране | Мартин Карбовски

Телевизионно какавидиране

Няма нищо ненормално в това един политик да търси медиен комфорт. Журналистите обаче не са длъжни да го осигуряват.


Няма нищо ненормално в това един политик да търси медиен комфорт. Журналистите обаче не са длъжни да го осигуряват. Те би трябвало да работят точно обратното - създаване на дискомфорт, нерви и разстройство у политиците. Ето че обаче нещата не стоят по този начин у нас. Телевизионно политиката наоколо си избира трибуни и се групира по телевизии. Така всяка партия вече си има екран - ако искаш да гледаш Б.Б. - трябва да си пуснеш Нова телевизия.


Ако искаш да гледаш Волен - той се капсулира в телевизия Алфа, сърдит е на всички и донякъде има право заради упражненията по омраза върху белите му коси. Само един гламав Бареков ходи да се доказва при хора, които явно са си наумили да го псуват предварително. Ако искаш да гледаш Орешарски - той ходи при журналисти рядко, почти навсякъде, само трябва водещият да му е бил поне съученик.


А един Светльо Витков никой не го кани никъде. Хората твърдят, че искат нови лица в политиката, но какво да обясняваш идеологията на "Глас народен", по-добре е да поговориш за тяхната субсидия, за да може зрителят да си каже - ето ги - и тия се оядоха". Между другото думата "ояден" се пише с грешки и от политици, и от журналисти. И с нея се опитва да се обясни всичко, което се случва. Което е грешка.


Телевизионното какавидиране стана в резултат на политическа капсулация. На игра на кръв, чест и урина. Препикаването с думи стана основно занимание на слугите на народа - вместо да се прави нещо полезно, всеки саботира всекиго, за да се попречи на политическите изяви, които, предполага се, носят дивидент на избори. Вместо да се работи в парламента, се правиха квесторски номера и се губи време с вотове и евфемистични попръжни. Това се толерира от журналистите и разговорът се губи. Политиците ни приличат на глухонеми хора, които се опитват да си кажат нещо от различни стаи без прозорци.


Има партии, които са наложили ембарго върху участията си в определени телевизии. Пак примерът е Борисов, който скоро не е ходил дори в най-рейтинговата телевизия - бТВ. На политиците не им трябва тв рейтинг, трябва им телевизионна топлота. Така зорлем телевизиите трябва да станат партийни. И ако това е въпрос на партийна стратегия, прави ужасно впечатление, че някои групи протестиращи, включително студентите, следват партийната заръка "да не се говори там-и-там, да се говори при нашите!". Това си е лек срив на свободното слово, но както казват от БХК - свободата на словото не е абсолютна, разбирате ли?! Боже мой, а тя е единственото, което имаме след 1989-а!


Телевизиите трябва да са бизнес проект, но те все повече се превръщат в политически проект. Шефовете на телевизии се правят на луди, но и те всеки ден вечерят с тоя или оня политик. И гледат да не са в ресторант, където се срещат конкурентни политици и конкурентни други шефове на телевизии. Дори на драгия зрител, който не разбира от политически пиар, му прави впечатление, че Първанов след рестарта на АБВ първо говори в Нова телевизия, а спря участията си примерно в тв7. Защо?! Защото може би така прави Бойко?! Не ми се вярва, просто пиарите на нашите политици се правят винаги на по-умни от зрителя.


В тази ситуация печелят водещи и медии, които се опитват да поддържат статуквото на простата журналистика - че можеш да говориш с всеки. От тези тв какавиди, породени от политическата капсулация, няма да излезе пеперуда. По-скоро на електората ще му стане ясно, че еди-кой си екран се ползва за бухалка на еди-коя си партия. А да се каже такова нещо на глас - вече е ясно, че това не е в добрия тон. Старите пролетарски лозунги вече звучат така: политици от всички страни, капсулирайте се в приятелски телевизии! Докато долу нацията седи и страда, и чака някой да я оправи. И гледа недоверчиво политиците като тв буби, които правят програмата на телевизиите, но не правят политика. Така нишката се губи, нишката на смисъла и свобода се къса лесно. Просто всички вкупом забравиха, че трябва да работят "за нацията", а не "по-между си и против".
За което съболезнования трябва да изкажем не само на журналистите.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 20:17 · 22.01.2014
Кеворкян му е учител добър учител от ДС
Потребител · 19:08 · 22.01.2014
А сега и Карбовски една партийка за награда!
Потребител · 19:04 · 22.01.2014
Даааа, а колко стилНо е Моника и Станишев при Слави!

Стил и красота!


А ББ скоро пак сутринта го слушах в БТВ, за подслушванията!


Явно на тоя очилатко очилата му са с двойно виждане, ако не тройно!
Потребител · 15:48 · 22.01.2014
Да работиш в единствената ТВ-бухалка и да ревеш, че телевизиите се партизирали, не е нищо друго освен откровен гьонсуратлък...
Потребител · 15:33 · 22.01.2014
Как само леко забравя да каже за партийната телевизия тв7
Потребител · 16:57 · 22.01.2014
@Потребител А само преди година целуваше задника на Бойко в Нова. Карбовски отдавна е подлога.
Потребител · 13:24 · 22.01.2014
Карбовски беше нещо,сега вече е нищо щом филосовства от 7-ма проправителствена Бюрекова телевизия,защо нищо не споменава за Дебелачко,са семейството на Моника,за Путарашкова,тъй кой рани той и плаща,кой плаща той поръчва музиката,тектовете четени от ТВ 7
Потребител · 13:04 · 22.01.2014
Карбовски бърза да засвидетелствува любовта си към БСП/ДПС като плюе всички останали. Само дето пропуска да спомене СВИНЯТА-СЛОН в медиите, неговият работодател Пеевски и верното му пловдивско псе БЮРЕКА. Трябва да си много добре платен за да се правиш, че не виждаш Слона, но търсиш мухичката да споменеш къде бръмчи. Добре поне, че външният ти вид те издава, чия свиня си: от кочината на Пеевски-Гергов
Потребител · 12:59 · 22.01.2014
БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА значи да публикуваш компромати и лъжи без някой да ти търси
отговорност. Досега Бюрека беше дясната ръка на Пеевски и Момата. Сега и грозотията с
още по грозното име ПАТРАШКОВА се намеси и Свинята има вече 2 ръце. Предлагам Й
да си смени фамилията на ФЛАШКОВА и да основе партия БЪЛГАРИЯ НА
КОМПРОМАТИТЕ И ФЛАШКИТЕ(БКФ). Веднага ще получи място на яслата на Позитано
Потребител · 11:38 · 22.01.2014
Мартине,Мартине,какъв пич беше,каква п...а стана.
Потребител · 19:12 · 22.01.2014
@Потребител Пич ли?

Винаги е бил наглец!
Jo · 11:10 · 22.01.2014
Ходи ми обяснявай за медиен комфорт след като лижеш задника на Бареков по ТВ7
Astoni · 01:58 · 22.01.2014
Тоя се чудя още как не са го пречукали!
Потребител · 18:03 · 22.01.2014
@Astoni ... и за какво да го пречукат, защото е послушен ли?
Vankata · 23:37 · 21.01.2014
Не ти ли се иска "Тенджера под налягане"?:)
Забъркват се всичките политмаскари(гюбрета) и се вливат в масата - получава се буламач, готов да изтрещи и без температура. Добавя се и помия, до горе, докато прелее "тенджерата" и се затваря качествено. Нагнетява се максимално и се чака. Чака се, докато не започне да подскача на мах на котлоните на Прехода, след което се вади и се слага под "Студения душ" на Европата - който е избягал, избягал, другите(платените медии) да му берат гайлето!!!:)
Vankata · 23:22 · 21.01.2014
Карбовски, а Аз очакавах, че ще напишеш как гущера БКП си къса опашката и едните гонят АБВ, а другите БСП и в крайна сметка след Евроизборите всички ще гледат два гущера с пръст в устата си, поради пропуските си по регенеративно инженерство и твърде облъчващата ги, токсична тв среда?!:) :) :)
Ако не беше НоваТВ, досега протестите щяха да са утихнали, а Бойко да е в анонсите за "В" футболна рупа, докато студентите, сочени, като преболедували едра шарка, опортюнисти, избягали от Коминтерна!!!:) :) :)
Потребител · 00:04 · 22.01.2014
@Vankata Патрашкова предизвика само гнус, с цирковата си роля на манежа - не беше изненада за никого, по-скоро сигурен индикатор за измама и нищогонене!:)
Потребител · 20:08 · 21.01.2014
Тук не става въпрос дали някой харесва Карбовски, просто е казал това, което и ние знаем. Като искам да гледам за постиженията на ГЕРБ, включвам Нова ТВ, ако искам да видя, че от НФСБ няма по-идеални, отивам на СКАТ и т.н. Телевизиите са разпределени, а всъщност не дават трибуна на малките партии, може би и те имат идеи. Но първо трябва да си платят.
Потребител · 20:53 · 21.01.2014
@Потребител Да де да, и аз това казвах - обяснява ти колко са компрометирани ГЕРБ и АТАКА и НФСБ и пропуска да спомене стогодишната пачавра БСП и коалиционната и сродница ДПС ... също както Борисов беше най-мъж когато беше на власт ... Мазен и лизгав като Карбовски на политическа софра.
Потребител · 19:11 · 21.01.2014
И какво само Карбовски като горд и безкористен народен трибун ще оплюе всички и ще ги оплете в инсинуации ... всички без силните на деня естествено. Същите балъци, които въздишаха по Бойковските му хвалебствия сега ще се възхищават как насочва БСП-арският лаиномет срещу опозицията и гледа девствено. Карбовски по хлъзгавост догонва Бареков и съм сигурен, че пред него стои бляскава кариера на безгръбначно политическо мекере.
Потребител · 19:00 · 21.01.2014
Прав е Карбовски, всички политици са си разпределили телевизиите. Нова на ГЕРБ, Алфа си е на Волен, СКАТ на НФСБ, другите обслужват кой квото даде. Май само ТВ 7 показва точни новини. Това е мое мнение и не ангажирам никой с него.
Потребител · 22:23 · 21.01.2014
@Потребител Ти от небето ли падаш?
Потребител · 18:47 · 21.01.2014
Карбовски точен и на място както винаги!
EN · 15:37 · 22.01.2014
@Потребител ПО-ГОЛЯМА КАКАВИДА ОТ ТЕБМАРТИНЕ, ТРУДНО ЩЕ СЕ НАМЕРИ. СПРАВКА СКАЧАНЕТО ТИ ЗАРАДИ ФИНИКИЙСКИТЕ ЗНАЦИ ГЪЗОБЛИЗАНЕ ОТ ЕДНА В ДРУГА ТЕЛЕВИЗИЯ.
Потребител · 19:10 · 22.01.2014
@Потребител Дааа, на място, както винаги, до шефа си!

Плътно, много плътно, най-плътно!
Потребител · 18:43 · 21.01.2014
По принцип не ми допада Карбовски много но тук ще се съглася с него.
Потребител · 19:09 · 22.01.2014
@Потребител И какви са ти тогава принципите?

Щото от написаното, уж МНОГО вярно, уж много точно и в един момент, а? Пак ББ! Нещо не се връзва честната пионерска връзка!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент