13:55 ч.

16.01.14

4 мин.

13450

19

0
Леки противоречия

Първанов е готов да къса месо от плътта на своята майка столетница


Някой път от телевизора и вестника изскачат леки противоречия. Думи, срещу които ти се иска да виеш, да се скараш, да забраниш, да се сбиеш и да заспиш. Оглушаваме от тихото шумолене на противоречията. Слепи сме за логиката на живота, докато от екрана ни замерят със кошмарна субективност. Ето:
В новия Наказателен кодекс отпада доживотната присъда без право на отмяна. Колко човека ще кажат, че това е страхотно? Няколкото, които смятат да изнасилят и да убият утре, в един и същи ден. Отдолу нацията вопиющо и глупаво моли за възстановяване на смъртното наказание, отгоре махат доживотната. Защо? Лекото противоречие е сигурно от някой евродоклад - за да има, цитирам, "перспектива пред осъдените". А пред жертвите перспективата, законотворци? Създаваме перспектива на рецидивиста? Плач в тъмното. Да, леко противоречие е изключителното затъване в либералното блато - на място, където вендетата още е модерна. Ще отшуми и това,


няма да отшумят крясъците на жертвите


и обидата от ограбеното.
С тайно злорадство виждам как БСП иска да се разпадне. Някои чакат този момент 25 години. Но в името на честта дори и противниците на БСП не разбират лекото противоречие на Георги Първанов - за да победи ГЕРБ, той щял да къса месо от плътта на майката си столетница. Убий майка си, спаси я от мъките. И понеже БСП е кауза (Мая Манолова), с каква идеология Първанов иска да съсипе стогодишното дело на Димитър Благоев? Първанов трябва просто да стане лидер на Реформаторския блок - тогава и аз ще гласувам за него, щото е умен, а в РБ няма много умни. Лекото противоречие мирише на бензин, казват, мирише на пари, мирише и на Бойко Борисов. Миризливо и леко, тези събития ни се представят за прогрес. Но не забравяйте - БСП е последното място в държавата, където думата "предател" все още има своето ясно значение. Което е хубаво. Сега Станишев има шанс за един велик удар - просто трябва да лустрира политическия живот. Това, което не направи Костов, ще елиминира бившите кадри на ДС, които се ориентираха някак към Бойко. Да, БСП е кауза, която вече се разминава с желанията на старите ченгета.


Лустрацията ще елиминира стотици играчи


на политическия пазар. Вижте какво нещо е животът - да очакваш лустрация от Станишев.
Вопиющо леко противоречие беше падането на окупацията на студентите. Мислете широко, отворете съзнанието си - дори и да сте против тази окупация, падането й я дефинира като неистинска. Още по-лошо - идват едни силни и противоречиви мисли, че студентите бяха купени. След акта на Първанов тази седмица станаха излишни. Може би скъпи. Защо спираш една окупация, ако тя има своите принципи, идеали, идеалисти? Нека ме простят идеалистите. Но не може да спирате окупация и да твърдите, че тя е постигнала целите си. Шепата протестиращи (студенти ли са?) се държат като че са превзели Зимния дворец. Раздават присъди, искат да дойде ЕС(!) и да арестува еди-кого си, да не се купува един вид салам, друг да се купува повече. Всеки момент чакаме от Фейсбук да изскочат продоволствени отряди и да ни секвестират житцето.


Има интернет акциз на общественото мнение


Сензация, изригване, избухване - всяко заглавие е бомба, всяка статия е оружие, води се една война непозната и обратното на междузвездна. Война на черните дупки, пълни със спекулация. В такава война е по-добре да помълчиш.
Най-лекото противоречие е Президента. Христо Комарницки има една гениална карикатура, в която Плевнелиев топли седалката на Борисов (бъдещ президент), който пък обещава топла седалка на Първанов (бъдещ премиер). Но това е просто гениална шега. Глупавото противоречие в случая е, че президентът на всички българи по един доста противоречив начин скочи срещу идеята от най-скъпия ток да не се печели толкова много. Как така един загрижен за всички президент му стана лошо заради фотоволтаиците, а не за една жена на 90 от Варна, която не пуска печката си и не се къпе, защото топлота вода й е скъпа? Съвсем леко противоречие, типично наше, типично политическо. А всяка дума на този президент е блато. Неразбираема, хладка, мокра и мека.
Още леки противоречия да изреждам ли? Свобода чрез блокади. Свещеници - гейове. Сидеров - хулиган. И цялата истерия, която се изсипа срещу него. Да, Сидеров е хулиган, но помните ли депутата педофил Кузов - за него имаше само перца и възглавки. Сидеров в затвора, за Кузов - условна?! Мислете бе, момчета и момичета. Кой е по-лош - този, който псува стюардесата, или този, който се съвокуплява с малки деца? Истерията ни винаги е програмирана. Леко противоречие е цялата ни жизнена енергия на балами да се насочва тихо и леко, където трябва. Кой казва къде трябва?


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 22:48 · 17.01.2014
", отгоре махат доживотната. Защо?"
Ами, за да не могат да бъдат съдени, затова. За да може убиец, който има връзки със съда и правоимащите, да бъде пуснат на другия ден на свобода. За да могат Станишевци , Догановци итн. и техните подллоги, да вилнеят безнаказано. Ето затова.
Vankata · 13:17 · 17.01.2014
8. Комунизмът вкорени в народопсихолигията, че 'енте(лигента) не струва и пукната пара, защото няма високи доходи и не прави нищо силово с ръцете си, а това отрови душите на 'Ентелигенцията, които и без това по онова време бяха да дъното на социалната стълбица, подритвани от всeки силовак, когато не бяха от номенклатурните потомствени дейци!
Vankata · 13:16 · 17.01.2014
7. Уважаваната Средна класа, в западните общества, прави държавата прозрачна!
Средната класа става социално отговорна, когато й се застраши хабитата и поради нейната извисеност и по-висока чувствителност, тя става винаги съпричастна на несправедливо измъчваните под нея, но и цинична, когато не е оценявана по достойнства от народа си!
Vankata · 12:52 · 17.01.2014
Ако искаш Георги Първанов и пумпал Калфин, да владеят България и да ни представляват пред света, това за мен означава, че си едно цяло с пунтамарите на Прехода!!!
Лустрация подарена от бащите на БКП, ще даде преднина единствено на синовете на БКП, но безмилостна Лустрация извоювана от Средната класа на България, ще детронира всички самоназначили се за потомствени паразити и ще ги накара да се срамуват от себе си, пред своите деца и да се обясняват за отнетите им или пропуснати ползи!!!:)
Vankata · 12:31 · 17.01.2014
5. Тайната на успеха на комунистите в България е, че нямат милост и не зачитат никого, поведението им е подобно на паразитите, при тях симбиозата е само с най-големите, а това няма как да е народът, след като той е разпилян и невеж за задкулисието на Елита си!!!
Потребител · 12:31 · 17.01.2014
4. Имаме изключителен пример в Румъния, в която с цената на прощката, след кървавата саморазправа над Чаушеску, народът се омилостивява, защото е изживял зрелищата си, но не е осъзнал закоравялостта на пожалените от него другари и с дадената им амнистия на практика се е поставил в ролята на великодушна, милостива жертва(либераст), пред комунистическите синове!!!:)
Vankata · 12:30 · 17.01.2014
3. ... - болният, зависим човек не може да се съпротивлява, той може само да агонизира и когато умира на финала, евентуално да вземе и някой със себе си!!!:) Така, че лустрационно изпреварване на събитията от този ранг, е по-скоро процес за мирно уталожване на агонизираща стихия!!!:)
Vankata · 12:29 · 17.01.2014
2. Днешното разцепление, прилича на тралиране от БКП, на цялото дъно на България и за последния политически субект останал в държавата им и не е възможно дори и след бомба"Лустрация", паркирана от Станишев във ВНС, вече да излезне вън от съмнение, желанието на БСП да се децентрализира, като заграби и последните надежди и вот на окъсаните им подопечни народни субекти, агонизиращи в продънена немотия, жадни и за минимално внимание от страна на държавата - ...
Vankata · 11:30 · 17.01.2014
1. Ти, Крабовски, ти и такива, като теб или техните бивши наставници - червените бабички, които между другото напоследък., след интервюто с Румен Гечев, се хамелеонизираха окончателно, за пред народа!:)
Щях да ти кажа, че си брилянтен, но не бих те отклонил в грешната графа, ако не изтъкна, че е важно да започне да се случва справедливост, защото след Ангел Марин и доживотният затвор с право на помилване е недостатъчен за нас, а днес менторът на всичките български кръвопийци, ти го предложи да оглави отново държавата, защото бил умен?!:)
Споделяне на вина · 14:03 · 17.01.2014
@Vankata Принципът е, като в казармата: масата натиска единиците, да се подчинят на общите правила, а не да минават между капките и да дразнят офицерите - масата следи за справедливостта и посочва тарикатите, защото в противен случай плаща за чужди грешки или произволи, пред Началството! Същото, за прегрешенията на един човек, наказва всички и посочва виновника за общите несгоди пред строя и след това го оставя насаме с останалите, докато ги кара да изкупуват групово греховете му!
Потребител · 14:08 · 17.01.2014
@Споделяне на вина ...т.е, ако в затвора има амнистия, то присъдата, която отпада се разпределя пропорционално на оставащите в затвора, сродни на рецидивиста души и така се чака, рецидивиста да направи повторно нарушение и да бъде заловен и затворен отново при същите затворници, за да бъде публично посочен за всичките несгоди пред понеслите вината за амнистията му осъдени лица!:)
Потребител · 06:11 · 17.01.2014
КВАРТАЛНА ПРЕВАЗХОДНА...../ПОМИАР/
Льольо · 01:40 · 17.01.2014
Типично по български: Абе този е хулиган, ама онзи другия е педофил, а третият - крадец: Кой е по-лош? Отговорът е, че всички са лоши и трябва да си понесат последствията. Ганьовска работа: "Що ме пипате мене, откраднал съм малко, ама онези, които крадат повече от мен не ги пипате" "Аз построих един етаж и сега искате да го бутате, еди-кой си построи пет-етажна къща, а не сте му я бутнали още". Щом си нарушил закона, ще си носиш последствията - иначе докато установим кой е най-виновния да започнем глобите и наказанията от него, току виж ни свършил живота...
Потребител · 01:35 · 17.01.2014
Каква деградация! Не знам за "миризмите" около политиците ни, но около този човечец се стеле воня. На талази. Вероятно лептата е прилична, обаче остава въпросът КОЙ избира кочинката...
Потребител · 22:25 · 16.01.2014
Eх, бедний ми Карбовски....що не загина в Егоист...
Потребител · 02:23 · 17.01.2014
@Потребител Минусчето ти го ударих по погрешка ... телефони ...
Потребител · 21:59 · 16.01.2014
ПРЕКРАСНА СТАТИЯ!!! БЛАГОДАРЯ! ТОВА Е И МОЕТО РАЗБИРАНЕ ЗА НАСТОЯЩАТА ПОЛИТИЧЕСКА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ У НАС.
ЖАЛКО, НО ВСИЧКО КАЗАНО Е ИСТИНА.
Потребител · 20:14 · 16.01.2014
ДС/БСП да иска лустрация ??? Ти съвсем изпращя бе Карбовски! Какво те направиха? Беше само оригиналник с блуждаеща мисъл и склонност за бомбастични изцепки, а сега си си просто един Кольо Колев ...
Потребител · 18:39 · 16.01.2014
В КОЯ ТЕЛЕВИЗИЯ РАБОТИШ, ЧЕ ЗАБРАВИХ? НЕ СИ ПО-РАЗЛИЧЕН ОТ КЪНЧО, КОЛЬО И АНДРЕЙ! СЪАВТОРИ СТЕ НА "ОДА ЗА СЕР-ГЕЙ"! ЩЯЛ ДА ЧИСТИ ОТ ЧЕНГЕТА! ЧЕ НА НЕГО ВСИЧКИТЕ МУ КАМПАНИИ БЯХА ЧЕНГЕДЖИЙСКИ! НИЩО ГРАДИВНО НЕ Е КАЗАЛ ОТКАКТО ГО КАЧИ ПЪРВАНОВ НА ТРОНА! КАЧЕСТВАТА КОИТО ПРИТЕЖАВА СЕ ОПИСВАТ С НЯКОЛКО ДУМИ: ТЕСНОГРЪД СНОБ, С ГОЛЯМО ЕГО!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент