20:52 ч.

11.08.14

4 мин.

18981

7

0

Жилят с по 2000 евро след флирт в нета | Мартин Карбовски

 Жилят с по 2000 евро след флирт в нета

Те са вече стотици. Ужилени от любовна игра и откъм банковите си сметки. Чужденци, които са попаднали в капана на българската женска хубост и са станали донори на българската икономика по най-нелепия начин. В началото те бяха циганки от добре организираните кланове на Североизточна България. Наричаха ги "алоджийки", защото са част от телефонния тероризъм, осъществяван у нас - измамите по телефона, на които се хващаха предимно стари хора. Вместо този бизнес да отшуми и балъците да свършат, днес телефонните "терористи" с лек кафяв акцент на езика си отварят свои нови международни отдели.


Те са вече стотици. Ужилени от любовна игра и откъм банковите си сметки. Чужденци, които са попаднали в капана на българската женска хубост и са станали донори на българската икономика по най-нелепия начин.
В началото те бяха циганки от добре организираните кланове на Североизточна България. Наричаха ги "алоджийки", защото са част от телефонния тероризъм, осъществяван у нас - измамите по телефона, на които се хващаха предимно стари хора. Вместо този бизнес да отшуми и балъците да свършат, днес телефонните "терористи" с лек кафяв акцент на езика си отварят свои нови международни отдели.


Предприятието работи просто - трябваше ти циганка с турски език, статисти, които играят нейни загрижени роднини, обикновен скайп и балък от Турция. После сред жертвите имаше дори граждани на Израел. Понякога театърът се разиграва по най-брутален начин - родители карат големите си дъщери да зарибяват чужденците и да се събличат пред камера.


От сайтове или избирайки случайни номера, алоджийката намираше чуждестранен балък, караше го да се влюби в нея, после показваше роднините си - представяше ги за болни или закъсали. Сумата, която можеше да измъкне една алоджийка в началото на този бизнес, беше равна на поне един самолетен билет. Обикновена сделка между влюбени. "Искам да те видя на живо". "Добре, прати ми пари за самолетен билет". "Разбира се, скъпа".


Това, което не знаят чуждестранните балъци, е, че не виждат на скайпа си бащата на булката, а нейния съпруг или друг роднина. Телефонната измама се превръща наистина в театрално циганско изкуство, с визия, актьори и четвърта стена, сиреч екрана на компютъра ви.


Малко статистика - броят на алоджийките вече наброява стотици семейства.


Никой не ги пита откъде са им къщите и новите коли. С телефонен и скайп театър се занимават цели села като разградското село Ясеновец. В съда обаче са стигнали само 19 случая. И - о, чудо, има осъдени цели 8 човека. Чудото свършва бързо - осъдени са условно. Ако имаше данъчни власти, те щяха да имат сериозна работа примерно в циганския квартал на град Завет. Там обаче журналисти вече не могат да стъпят.


Най-известната алоджийка е Севда Хасан от Ясеновец. Тя има уговорки за брак със 70 чужденци. Парите, доказано взети от скайп театъра на Севда, са 68 000 евро. Севда е осъдена, защото чужденец е подал жалба в Интерпол. Условно, да.


Какво се променя днес - българките започват организирано да изместват циганските кланове в този бизнес. Инвазията е на юг - най-вече към Гърция, където не подозират за нашия театрален талант.


В момента гръцката полиция в Кавала разследва българката Ирина Ангелова от Габрово за какво е получила на няколко пъти големи суми от гръцкия гражданин Н.К. през "Уестърн Юниън". Тя е интелигентна българка на около 30 г., но явно е решила, че умението да говори гръцки е добра инвестиция. След кратък флирт с гърка Н.К. тя за 2 месеца успява да получи като "подарък" повече от 2000 евро. Интересно е, че се е представила пред гърка като жертва на нашите митнически власти, които я били ограбили на границата. Както и за подкупи, за да я пуснат в чужбина.
Гръцките жертви мъже са понякога по-бедни и от обирджийките си.


За тях няколко хиляди евро са сериозна загуба и те понякога я дават като заем на българките. По-късно обаче прежалват парите, защото стават за смях. Това може да се окаже идеалният бизнес за Ирина - в интервюто си тя не изпитва угризения и смята, че нищо нередно не се е случило. Реално Ирина не е имала интимни отношения с точно този грък, не е проститутка и не прилича на алоджийка. Но схемата е същата - чужденец, заблуда, любов и пари накрая. Ирина днес вярва, че ще й се размине и дори смята, че едно интервю ще й направи реклама.


Ирина Ангелова: Пишете, тъкмо ще ми направите рекламация


- Ирина търся, Ирина Бориславова Ангелова?


- На телефона.


- Търсим ви заради едно оплакване срещу вас. Гръцкият гражданин ХХ твърди, че сте го измамили с голяма сума пари. Представил ни е разписките за пратени до вас пари - може ли да ни кажете за какво са получени тези суми?


- Ааа, този ли? Нищо не ми е давал.


- Имаме разписките на ваше име, за какво са тези пари...


- Еми дал ми е, имал е - дал е.


- Ако нямате стопански отношения с този човек, трябва да му върнете тези пари, имали ли сте отношения с този човек...


- Нямала съм никакви отношения, не ме интересува...


- Ако не сте проститутка, предлагам да му върнете парите. За да не ви разследват гърците, а и ние да не се занимаваме с вас... Да не идваме до Габрово...


- Никакви пари няма да му връщам на тоя грък... Вие знаете ли какъв мръсник е тоя, какви неща поиска от мене. Много мръсни неща ми искаше...


- Вие му върнете парите, той ще оттегли жалбата, тъкмо няма да ни отваряте работа и на нас да пишем статия....


- Пишете каквото искате, тъкмо ще ми направите рекламация... Не се притеснявам от нищо, никой нищо не може да ми каже....


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

akon · 17:07 · 12.03.2016
нeдeитe да нарицатe жeнитe на хората простeтутки ало балгариа
tosko · 17:05 · 12.03.2016
здравeътe нe мога да разбeра eдно какво ва интeрeсува толкова какво прави народа ами кат нeсe грижи балгариа за народаси хората стe мамиат зада отцeлeиат вас какво ва засиага оставeтe народа намира нe крeдe ами сиги взима с хитрос зада оцeлeиe
АЛО АЛО · 16:48 · 29.04.2015
Ако българин си купи кола за 50-100 000 лв. и живее техния стандарт на живот, ще го подгонят икономическа полиция, данъчни, ДАНС, прокуратура и кой ли не! Но мангалите никой не ги закача! Много е просто - ПЛАЩАТ СИ!
Свиленград се напълни с такива - прости, нагли, мизерни, злобни и отмъстителни!
Няма държава! Просто няма!
Има само геноцид над българите!
Потребител · 21:23 · 22.04.2015
това сe казва духовна проституция
маня · 08:31 · 19.01.2015
Четете mamaleone.wordpress.com
Потребител · 20:01 · 08.01.2015
БРАВО НА CИГАНКИТЕ БРАВО И НА ..АЛОДЗИИКАТА.. ИРИНА БОРИСЛАВОВА АНГЕЛОВА ДА СА ЗИВИ И ЗДРАВИ И ПОВЕ4Е ПАРИ ДА ОТМАКВАТ
az · 15:46 · 04.10.2014
http://pal.bg/?ref=43f3bibe02
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент