09:16 ч.

08.12.15

5 мин.

11305

0

0

Шоуто продължава |

Шоуто продължава

Доста хора са харесали интервюто на ББ в "Панорама" - народно говорене и пр. Дали да не му дадат и на него 40 лева Коледна добавка?


Доста хора са харесали интервюто на ББ в "Панорама" - народно говорене и пр. Дали да не му дадат и на него 40 лева Коледна добавка?


/Не се бойте - казвам го на редакторите си от "Стандарт" - няма да ви се карат заради мен. А и Той знае онзи прочут анекдот: "Как сте, как сте"? - пошегува се Тодор Живков. "Добре сме, добре сме!?- пошегуваха се хората"./


От интервюто ще бъде запомнен и лафът, че правосъдният министър Христо Иванов сам клател стола си.


Това е много любезно казано - обаче в политиката след подобни любезности следват здрави ритници.
Клател сам стола си - я какъв палавник!


Клати го, лези се като непослушно дете - обаче не пада.


На това ли се разчита - сам да се изсули?


Клати, храбрецо, клати - и дано да паднеш сам.


Като го гледам обаче, клатушкото никога няма да падне сам.


Светът ще се затрие, но той ще си стои и ще прави реформи, докато нищо не остане от съдебната система.
"Сам си клати стола" - дали така ББ не ни подсказва, че такъв е бил и първоначалният му замисъл: да не си губи времето с този и останалите навлеци в кабинета, а да ги остави да се наиграят и сами да се изметат?
Интересна мечта, обаче нереалистична.


И каква е гаранцията, че накрая няма да го завлекат със себе си? Никаква.


Навремето Костов направи новогодишен подарък на публиката, като освободи наведнъж 11 свои министри, без да дава никакви обяснения - може би само с игумена на Драгалевския манастир е споделил тайната. Натири ги два дни преди Рождество Христово.


ББ не е по-малко религиозен от Костов - поне трима папи и двама български патриарси има в колекцията си, тъй че може да разгони някои от министрите си направо в деня на Светия празник.


Но няма да им направи тази услуга.


Той, изглежда, познава закономерностите на Българския Парадокос/Преход - и си е направил добре сметката: колкото повече министри плачат за смяна, толкова по-солидно изглежда кабинетът.


Поне една трета от гребците бъркат ритъма или пляскат като гламави веслата във водата, обаче лодката някак се крепи.


Каква е тази мистерия?


Народецът обаче размишлява за сланинката и няма време за други мистерии.


***
В крайна сметка, така и не стана ясно, какви ги върза и развърза Камерън в България.


Преди два дни предположих, че, докато е "инспектирал" границата, е отправил някакво внушение за отношенията ни с


Турция. После стана ясно, че турският премиер Давутоглу наистина ще идва в София. Това ли е било?


Посещението на Камерън при всяко положение трябва дабъде оценено положително: все пак, той не налетя на някоя банда нелеглни афганистанци.


Новата мода в дипломацията изключва излишните обяснения.
Примерно, идва Хилари Клинтън - и публиката остава с впечатлението, че е дошла да види Боянската църква и група


избрани цигани. Не е малко, разбира се.


Няма пространни обяснения, няма комюникета - приятелските шегички са напълно достатъчни.


Няма и желание да бъдат анализирани тия визити - например, внушенията, които се крият зад нестинарския танц, който Бойко показа на Дейвид. Други времена са - щом и сервитьорите от ресторант "Воденицата" се снимаха с Камерън.
Време за шоу, искам да кажа. Приятели сме, обаче чак до там, че да се снимаме с персонала на един ресторант?
Навремето английската кралица беше посетила резиденцията на българския посланик в Лондон - по онова време това беше великолепният Иван Станчов. По-рано той пък се беше представил на кралицата, облечен с фрака на дядо си, който също е бил посланик в английската столица. Какви българи, нали!


Обаче след височайшето посещение в резиденцията стана известна една снимка, на която нашият готвач беше преметнал ръка през раменете на кралицата. Изражението й бе неописуемо - Алек Попов, и три романа като "?Мисия Лондон" да напише, трудно ще го предаде.


Англичаните са свръхтолерантни - така си обяснявам сега и снимката на Камерън с прислугата от "Воденицата".
Така се лашка Българската История - между фрака на Станчов и снимката на кралицата с готвача. Той, между другото, беше приличен човек и майстор в занаята си. Обаче, нали все гледаме да прегърнем някой - пък ако може да прегърнем всички заедно, още по-добре.


Хей българска прегръдко, ти си толкова широка.


Направи ми впечатление коментара на Любомир Кючуков в "Стандарт" за посещението на Камерън. Бившият ни посланик в Лондон има интересни предположения, които стават още по-любопитни при свенливото мълчание от страна на домакините - освен лафовете за приятелство и пр.


Външнополитическите ни коментатори пък - ако не се притесняват вече да се наричат така - зяпаха снимката от "Воденицата" и нищо не казаха. Както винаги, на тях им е по-удобно да говорят за международното положение - отколкото какви ги търси, или ще ги търси, България между шамарите.


Понеже и това е възможно да се случи - както охотно прегръщаме всеки/всички и също толкова охотно се правим на Петко. Онзи от поговорката "Барабар Петко с мъжете".


Например, някои се питат, възможно ли е да предоставим летището в Безмер за английските ескадрили, запътили се към Сирия?


Пред тази весела перспектива всяка ресторантски нестинарски танц е за предпочитане.


Кючуков предлага на читателите си любопитен анализ, който е далеч по-интересен от мълчанието.


Наистина, ББ подхвърли, но накрак, че "с Дейвид винаги сме гласували заедно" - така се изрази. Но исканията на Великобритания са от такова естество, че и аз по-скоро бих завел Камерън на ресторант, отколкото да се съглася с някои от тях.


Тези искания предполагат "свобода на избора" при дискусиите в Евросъюза - но за нас е достатъчно да прехвърляме ръка и да се прегръщаме със смаяната кралица.
За другото нямаме силици.


Кючуков казва така: "Очевидно големият разговор за бъдещето на Европа предстои. И България има своето място в него - изслушвайки всички аргументи, но формулирайки позицията си съобразно собствените си интереси. Които не винаги ще съвпадат с тези на една или друга от водещите страни в ЕС".


Е, последното би било направо чудо, истинско чудо.


Но по-скоро Христо Иванов сам ще скочи от стола си в локвата, която направи в правосъдната система - отколкото това чудо да се случи.


Ние винаги ще бъдем от групата на Шаро. Така сме орисани.


Други публикации на автора можете да намерите в сайта www.kevorkkevorkian.com, както и в сайта vsyakanedelya.standartnews.com, който представя звездни моменти от легендарната програма "Всяка неделя".


Уважаеми читатели, коментарите под публикациите на Кеворк Кеворкян са изключени. Господин Кеворкян категорично отказва да пише за standartnews.com и вестник Стандарт, ако под неговите публикации има възможност за читателите да коментират, тъй като не е удовлетворен от факта, че негативните коментари не се премахват от нашите модератори.
Новините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент