14:50 ч.

03.01.18

1 мин.

0

0

0

Защо монетата от 10 лева е толкова ценна?

от редактор |

Защо монетата от 10 лева е толкова ценна?

Една монета - хиляди мераклии. Втори ден край БНБ се извива дълга опашка. Националната банка е окупирана от любители на нумизматиката, които желаят да се сдобият с монетата от 10 лева, пусната в чест на българското европредседателство. Защо монетата е толкова ценна?


Цената на монетата е 66 лева и се продава на касите на БНБ в няколко български градове – София, Пловдив, Варна, Бургас и Плевен.


По данни на БНБ само през вчерашния ден са закупени 844 монети. Опашките от хора пред БНБ обаче не намаляват, защото от Министерството за европредседателството на България са иззели част от монетите, за да ги раздават като подаръци на официални гости.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент