Започва строежът на новата отсечка на "Хемус"

Започва строежът на новата отсечка на "Хемус" | StandartNews.com

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков издаде разрешение за строеж на АМ "Хемус" в отсечката от Ябланица до пътен възел "Боаза", съобщиха от министерството. Участъкът от км 78+500 до км 87+800 е с дължина от близо 9 км.

Освен строителството на новата магистрална отсечка, се предвижда и рехабилитация на близо 400 м от директното трасе при км 78+500, където сега магистралата свършва, и строителство на етапна връзка при км 87+600 в близост до село Брестница за връзка с път I-4 Коритна - Белокопитово. Проектът включва и рехабилитация на външните водопроводи за селата Брестница и Златна Панега, които попадат в трасето на аутобана и полагане на тръбна мрежа за интелигентни транспортни системи по протежение на новия участък. Ще се извърши и реконструкция на далекопровод.

Срокът за строителство е 910 дни, като от тях 180 дни са предвидени за проектиране, а 730 дни са за изграждане на обекта. При реализацията на проекта ще бъдат изградени 5 селскостопански подлеза, 2 селскостопански надлеза, както и подлез при общинския път от Брестница към пещерата "Съева дупка". Автомагистралната отсечка ще бъде с по две ленти за движение в посока по 4 м, две ленти за спиране по 3 м, средна разделителна ивица - 2 м, водещи ивици и банкети.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай