Заплати по 2200 лв. в Източните Родопите

Заплати по 2200 лв. в Източните Родопите | StandartNews.com

10 години след влизането на България в ЕС, евростандартът е на път да влезе в Източните Родопи, но чрез канадска компания. „Дънди Прешъс Металс" вдигна летвата пред големите работодатели в региона с нивата на възнагражденията си, пише rodopi24.

„2200 лв. е средната заплата на оперативния персонал, която дружеството дава на служителите си в Челопеч. Искам да бъдем коректни към останалите работодатели тук и засега няма да коментираме заплатите в Крумовград, но те ще растат прогресивно още през първата година. Под 1% отчитаме напускане на служители. По време на големия бум на строителството имахме трима, които напуснаха, но само след три месеца отново се върнаха на работа", заяви изпълнителният директор на компанията, която ще разработва находището на Ада тепе, д-р инж. Илия Гърков.

60 са наетите до този момент служители на компанията в Крумовград, като 11 от тях са жени. Средната възраст на инженерно-техническият състав е 34-36 години. 1700 молби за постъпване на работа са постъпили до този момент само от община Крумовград. Общо 220-240 души ще наброява персоналът на рудника, като в началото на следващата година подборът на служители предстои да приключи. Илия Гърков за пореден път подчерта, че 80% от работниците ще бъдат от Крумовград.

От компанията продължават да инвестират в своите бъдещи кадри. Два випуска вече са завършили обучение по „Основи на механо-поддръжката", като в момента се подготвя и трети.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай