Възможности за бизнес с Индия бяха представени в Пловдив

Възможности за бизнес с Индия бяха представени в Пловдив | StandartNews.com

Галакси Инвестмънт Груп е съорганизатор на събитието

Възможностите за сътрудничество между български и индийски компании бяха представени по време на бизнес форум, организиран от Индийско – българската бизнес камара и посолството на Индия в София. Домакин на събитието беше инвестиционната компания Галакси Инвестмънт Груп. По време на форума бяха споделени успешни бизнес практики на работещи в Индия български компании. Представителите на над 50 български компании имаха възможност да се запознаят със спецификите на индийската икономика и да получат отговори на конкретни въпроси, свързани с практическите аспекти на двустранните бизнес отношения.

„Пловдив стои все по-добре на инвестиционната карта на Европа и ние като водеща компания са стремим да популяризираме България и град Пловдив пред чуждестранните инвеститори", коментира Константин Бояджиев, управител на Галакси Инвестмънт Груп. „Радваме се, че съвместно с Индийско - българската бизнес камара имаме възможност да сме домакин на този форум, който открива нови перспективи и бизнес възможности между двете страни", коментира още той.

Сред официалните гости на бизнес форума бяха н.пр. Раджеш Кумар Сачдева, посланик на Индия в България, Борислав Боянов, председател на Камарата и Иван Тотев, кмет на Пловдив.

Пловдивският регион е един от най-динамичните и бързо развиващи се в България и в рамките само на пет години се превърна в предпочитана дестинация за инвестиции. Все повече чуждестранни компании с експортна насоченост съсредоточават производството си в тук. Там се намират най-големите в страната логистични центрове и индустриални паркове. Пловдив област има отлично развита транспортна инфраструктура - магистрали, модернизирани железопътни линии и международно летище, което подпомага процеса на индустриализация на региона. В последните години заради стратегическото си разположение областта се превърна в предпочитана локация от за чуждестранните инвеститори. Доказателство за това е постоянният интерес от страна на чуждестранните инвеститори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай