Уволниха шефа на ДЛС „Дикчан”

Уволниха шефа на ДЛС „Дикчан” | StandartNews.com

Дългогодишният директор на Държавно ловно стопанство „Дикчан" в Сатовча – Пламен Поюков, беше уволнен във вторник. Директорът на Югозападното държавно предприятие – Дамян Дамянов, прекрати договора му за управление. До това решение се стигна след констатирани нарушения при извеждане на сечи в държавни горски територии в района на дейност на ТП „ДЛС Дикчан", извършени нарушения на действащото законодателство, изразяващи се в неупражнен контрол и допускане на системни нарушения, от които са настъпили неблагоприятни последици за държавното предприятие.

Основание за освобождаването на инж. Поюков са и нарушения в организацията на други дейности в стопанството. Установено е назначаване на служители с временни трудови договори по заместване, като някои от тях са без необходимия образователен ценз, както и липса на приемо-предавателни протоколи между титуляри и заместващи. Това, според проверяващите, е предпоставка за нарушения в горските територии.

В лесокултурната дейност са констатирани некоректно изготвени технологични планове за есенна подготовка на почвата за 2017 г. и пролетното залесяване за 2018 г. Временно Държавното ловно стопанство „Дикчан" ще се управлява от зам.-директора инж. Здравко Камбошев.

„Не съм нарушил закона, пропуски има, но не са фрапиращи. Всеки прави пропуски. Смятам, че за освобождаването ми „помогна" и приятелски огън, има и политика в отстраняването ми", лаконичен бе Пламен Поюков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай