Туризмът ни изпревари този на Турция и Италия

Туризмът ни изпревари този на Турция и Италия | StandartNews.com

Растежът на туризма в България надхвърля този на Турция, Италия и Франция. Това сочат данните на Световния барометър за туризъм на СОТ и Министерство на културата и туризма.

Това е едно от предимствата, отбелязани в "Картата на инвестиционните проекти в туризма в България", което превръща страната в атрактивна за чуждестранни инвестиции. Привличането на инвестиции е един от най-ефективните начини за постигането на висок икономически ръст и стандарт.

В този процес България има своите предимства – 10% ставка на корпоративен данък печалба и 10% личен подоходен данък, политическа стабилност, ръст на БВП от 3.4% за 2016 г. (на пето място в Европейския съюз) и второто най-ниско съотношение държавен дълг/БВП в рамките на ЕС.

Средно за последните 5 години България има два пъти по-високо увеличение на туристическите пътувания от чужбина спрямо нивото на ЕС.

Страната ни има стратегическо географско положение, с което се подрежда сред най-атрактивните 10 страни за туризъм в Европа.

По данни на Световния съвет за пътувания и туризъм, според които 7 от всеки 100 евро, инвестирани в България, са вложени в туризъм. Това е над средното ниво за Европейския съюз и света. Страната има редица предимства спрямо други страни в региона, се отбелязва в инвестиционната карта. Например корпоративният данък у нас е най-ниският в ЕС, като ставката е под тази на Румъния, Сърбия и други държави от Източна Европа.

Самите обекти, включени в картата са разнообразни и атрактивни. Сред тях има предложения за обновяване на градски паркове, градската среда, плувни и спа комплекси, изграждане на експозиционни центрове, ски писти и съоръжения към тях и други интересни обекти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай