Строят нов и модерен "Практикер" във Варна

Строят нов и модерен "Практикер" във Варна | StandartNews.com

Започна строителството на нов и модерен хипермаркет от водещата верига "Практикер", който ще замени досегашния във Варна с по-удобна локация и приветлива визия. Той ще бъде изграден до "Технополис", след като неговият собственик "Видеолукс Холдинг" придоби целия бизнес на немската верига "Практикер" в България.

В новата сграда ще бъдат инвестирани 6 млн. лв. Тя ще бъде по-голяма от настоящата и ще бъде на площ от 8220 кв. м. За улеснение на посетителите ще бъде изграден безплатен паркинг с 220 места, свързан с паркинга на "Технополис". Символична първа копка на строежа направиха председателят на съвета на директорите на "Видеолукс холдинг" Тодор Белчев и кметът на Варна Иван Портних. Новата сграда ще бъде построена да 150 дни. В новия магазин ще бъдат отворени над 70 работни места за млади хора.

В него ще се предлагат повече от 40 000 артикула, много от които произведени от родни водещи фирми, увери Тодор Белчев. По модела във Варна, и в останалите градове, където условията позволяват, за улеснение на клиентите "Технополис" и "Практикер" вече ще бъдат в съседство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай