Сръбският президент похвали "Трейс Груп"

Сръбският президент похвали "Трейс Груп" | StandartNews.com

Сръбският президент Александър Вучич похвали добрата работа на българската компания "Трейс Груп Холд". Родната фирма пътища и мостове, изгражда част от магистралата от Гърделица до Царичина Долина.

Изпълнителният директор на "Трейс Груп Холд" инж. Боян Делчев, ръководителя на проекта инж. Стойко Мешков, български строители и инженери посрещнаха на обекта държавния глава на съседите Александър Вучич и министъра на регионалното развитие на Сърбия Зорана Михайлович. Пред тях изпълнителният директор на "Коридори Сърбия" Зоран Бабич заяви, че като възложител на проекта е много доволен от работа на "Трейс Груп Холд" и от реализацията на дейностите по график. Към момента 60% от работата по проекта е завършена.

"Ако всички работиха като тях нямаше да имаме никакви проблеми", подчерта Бабич. Вучич също поздрави работещите на обекта, наблюдава процеса на асфалтополагане и благодари на екипа, който работи без прекъсване въпреки високите температури.

На обекта работят 350 души. Ръководният екип, с който "Трейс Груп Холд" изпълнява обекта е 22-ма души, от които само двама са над 40 години. Работата по обекта продължава 7 дни в седмицата от 5 до 21 часа. Изграждането е и предизвикателство, защото директното трасе на бъдещата магистрала се развива в силно пресечен планински терен, в долината на реката, като успоредно на нея преминава и електрифицирана еднопътна жп линия, както и двулентов главен път Е75.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай