Спряха кисело мляко менте

Спряха кисело мляко менте | StandartNews.com

София. Кисело мляко менте хванали инспекторите на Българската агенция по безопасност на храните при съвместна проверка с екип на бТВ. В лаборатория били изследвани четири различни марки мляко като в една от кофичките с диетичен продукт са открити растителни мазнини. Става дума за "Култура" на "Бор-Чвор", научи "Стандарт".

"Никой не ни е дал документ, който да докаже, че наш продукт съдържа растителни мазнини", заяви управителят на фирмата Димитър Минев. Той потвърди, че е имало отклонение от маслеността на млякото "Култура".

Операторът на компютъра, който задава параметрите на млякото, по погрешка задал масленост от 2% вместо от 0,1%. Така били произведени 5000 кофички. "Но тук не става дума за растителна, а за млечна мазнина", заяви Минев. Той уточни, че грешката веднага е открита и коригирана, а съобщенията за съдържание на растителна мазнина в млякото на фирмата е атака от конкуренти.

В момента инспектори на агенцията по храните проверяват предприятието, заявиха от ведомството. От там уточниха, че от днес служителите на агенцията тръгват на проверки и във всички останали мандри. "Издънките на някои предприятия влияят негативно върху целия бранш. Всеки, който си позволи отклонения, трябва да подлежи на санкциите, предвидени в закона", коментира изпълнителният директор на Българската асоциация по хранителна и питейна индустрия Асен Желязков.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай