19:20 ч.

12.07.18

2 мин.

0

1

0

Сглобяваме електрически камиончета край Пловдив

от редактор |

Сглобяваме електрически камиончета край Пловдив

Китайска компания заедно с партньори от България и Люксембург започва да сглобява мини електрически камиони в „Тракия икономическа зона" (ТИЗ) край Пловдив. До 6 месеца се надяваме първият камион да е готов, заяви Питър Уанг, изпълнителен директор на „Сентро аутомотив груп" на среща с министъра на икономиката Емил Караниколов. За 3 години компанията планира да инвестира над 10 млн. евро в предприятието и да наеме на работа 150 висококвалифицирани български служители.


Целта ни е да превърнем този завод в център за региона не само за сглобяване, но и за производство на части и за поддръжка на електрическите камиони, подчерта Питър Уанг.


Българската държава оказва пълно съдействие на инвеститори, които създават продукт с висока добавена стойност, увери от своя страна министърът на икономиката Емил Караниколов.


Цената за сглобяването и пласирането на пазара на товарните електромобили е доста привлекателна за инвеститорите, посочи от своя страна Жилбер Жост, председател на люксембургската фирма „Севек имобилити" – партньор на китайската компания – производител.


Проучване сред български спедиторски фирми вече са проявили интерес към придобиването на такъв тип транспорт. „Няма да е необходимо камиончетата да бъдат купувани", подчерта Жост. Самото превозно средство не е важно – важна е технологията, която се крие зад него – приложенията, мобилната комуникация, цялостната поддръжка на камиона, обясни Жост. В Европа ние не продаваме камиони – продаваме решения, логистична концепция, посочи той.


Именно новата технология и поддръжката на камионите са основната част от услугите, които компанията предлага. Идеята е нова за нашия пазар, коментира инж. Пламен Панчев, председател на Съвета на директорите на „Сиенит холдинг" и основател на ТИЗ.


След срещата министърът на икономиката Емил Караниколов подкара на паркинга пред министерството прототипа на електрическото камионче "Метро". На практика то е мултифункционална платформа, която може да превозва до 500 кг обикновени стоки или замразени храни. Камионът може да се зарежда директно от електрическата мрежа, не е необходима специална станция", обясни докато се возеше до министъра Питър Уанг.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

ПАИСИЙ · 09:29 · 13.07.2018
АБЕ ХОРА, АМИ ТЕЗИ "ЕЛЕКТРИЧЕСКИ КАМИОНЧЕТА" НЕ БЯХА ЛИ НАШИТЕ ЕЛЕКТРОКАРИ, С КОИТО НАПЪЛНИХМЕ ПОЛОВИНАТА СВЯТ.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент