16:30 ч.

30.12.17

1 мин.

0

9

0

Рекорд! Милиард и половина лева от излишъка са изхарчени само за един месец, съобщава МФ

от редактор |

Рекорд! Милиард и половина лева от излишъка са изхарчени само за един месец, съобщава МФ

Милиард и половина лева от излишъка са изхарчени само за един месец, съобщава БНР.. Това става ясно от прогнозата за изпълнението на бюджета към декември, направена от Министерството на финансите. Въпреки това 2017-та година ще завърши с излишък от близо 800 млн. лева.


През ноември в държавната хазна е натрупан излишък от повече от 2,3 млрд. лева, сочат окончателните данни на финансовото министерство. Месец по-късно обаче самото то прогнозира, че от преизпълнението ще останат около 800 млн. лева. Това означава, че разликата е разпределена по решение на Министерския съвет само за един месец. Спрямо 2016-та година има по-високи постъпления в хазната, но и по-големи разходи, които от министерството обясняват с увеличаването на пенсиите и осигурителните вноски през годината.


Това ще е втората поредна година, когато хазната завършва с излишък. Ако не бъде изхарчен, той отива във фискалния резерв. Към края на ноември резервът надхвърля 11 млрд. лева, съобщава още Националното радио.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

опетков · 14:04 · 01.01.2018
Има най-малко 2 лъжи в написаното: 1. Увеличението на пенсиите е включено в бюджета още при състставянето му, така че не може да е извънреден разход. Второ, ако погледнете написаното в самия държавен бюджет ще видите, че там увеличение на разходи за пенсиите няма. Увеличението е за сметка на увеличените вноски в НОИ. Осигурителните вноски съяо са за сметка на работещите и работодателите, но не и за сметка на бюджета.
Потребител · 20:23 · 31.12.2017
Това е кражбата на века,милиард и половина за един месец,да е жив и здрав тиквата да си ги харчи.
Потребител · 10:10 · 31.12.2017
сначе казано вБЪЛГАРИЯ си управлява военна хунта а над всички боричкащи се за кокала и властта бг генерали стои решетников а над него путин и така ще бъде ако ВАНГА не познае за големи промене през 2018рр та да се ндяваме на промени
Потребител · 10:06 · 31.12.2017
какъв народен съд бе всичко е законно и ако се поинтересуваш ще ти кажат къде са парите АМА НАДАЛИ те затова скачаха комунетата на бойко защото си искаха част от излишъците даже и доган се обади от коневръза сега всички политици са доволни недоволни са полицаите пилотите и пожарникарите защото читавите генерали дето ги управляват се командват от генерали с по висок ранг и освен това ПОЛИТИЦИ
Потребител · 05:55 · 31.12.2017
Също така не знам защо реши, че говориш с "педер" като себе си, но за разлика от теб нямам такива интереси към сплескани или не... А щом прибягваш до атаки ad hominem, значи няма и какво умно да кажеш.
Между другото, "педер" се ползва на сръбски и руски, но не и на български.
Потребител · 05:45 · 31.12.2017
Да, ако имаш пред вид Румен Грипена, верно е, че има комунета на власт. И от 89та, а и отпреди 89та го крадат. Знаеш добре какво се построи откак дойдоха ГЕРБ - метрото, магистралите, пречиствателните станции - а БСП и ДПС какво построиха? Цанков камък? След 25 години грабителски преход няма как ГЕРБ да махнат с вълшебна пръчица и разграбена България изведнаж да забогатее.
Потребител · 21:46 · 30.12.2017
Пак ли престъпни комунета се канят да извършват убийство след убийство "в името на народа", т.е. да се отърват от неудобни им българи? Ами да, престъпни гадове си бяхте, такива си и останахте. После още четвърт век вашите "политици" и "бизнесмени" грабиха народа, а сега умирате от мъка, че се намериха честни хора да ви победят и да работят против корумпираните ви задници!
Потребител · 04:24 · 31.12.2017
@Потребител Педер. Народа го грабят от 89 до сега. Нещо да са построили. И още нещо ПЕДЕР. Комунетата управляват -СЕГА. Кьорав ли си хуй сплескан
Потребител · 21:26 · 30.12.2017
Ще има пак народн съд. Да ни ривете на умряло мамицата ви гнусна
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент