Разпродават масово проекти за "зелен" ток

Разпродават масово проекти за "зелен" ток | StandartNews.com

София. Инвеститори разпродават проекти за производство на "зелен" ток. Оказва се, че последните промени в Закона за възобновяемите енергийни източници са направили редица ВЕИ проекти нерентабилни и са принудили инвеститорите да прибягнат до продажбата им.

Само в последните седмици са публикувани 4 обяви за продажба на фотоволтаици в международния сайт "Бизнес за продан". Три от предлаганите проекти са в Бургас, във финална фаза на изграждане. Мощността на изкараните на тезгяха фотоволтаици варира от 1 до 5 MW, а цените започват от 400 хил. долара до 1,6 млн. долара.

Същевременно в чужбина се търсят и инвеститори, които да станат съседи на премиера Бойко Борисов. За продан е обявена бизнес сградата, която дели стена с Министерския съвет. Застроената й площ е близо 2000 кв. м, първият етаж е предназначен за магазини, а останалите пет - за офиси. Цената е едва 8 млн. долара, най-вероятно защото сградата се нуждае от ремонт. Около летище София също се предлагат апетитни имоти. Така например се продава земя от 6800 кв. м с двуетажна сграда. Отделно мястото има и разрешително за изграждане на сграда за офиси и навеси за самолети. За парцела обаче цената не е оповестена. Друга обява пък предлага земя от 25 000 кв. м само на 600 метра от летището в София. Цената е 8 млн. долара, като мястото е подходящо за изграждане на логистичен център, бизнес парк, складове и др.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай