Приходите на "Булгартрансгаз" скочиха с 24%

Фото Канал 3

Приходите на "Булгартрансгаз" скочиха с 24% | StandartNews.com

Държавната компания "Булгартрансгаз" е увеличила с 24 процента приходите си още в първия месец, след като беше въведен новия ценови модел, по който плаща индустрията на компанията.

Отчетът направи председателят на емергийния регултор Иван Иванов пред депутати. Спред анализ на регулатора бизнесът все още не актуализирал данните си и е заявил повече количества, отколкото са необходими.

Всички приходи от такси ще отидат за изграждането на трасето на бъдещия газов хъб край Варна.

Колко точно приходи са влезли в бюджета на държавното дружество през последния месец не беше съобщено, тъй като се счита за конфиденциално информация. Иван Иванов отбеляза, че с влизането на новия модел на ценообразуване (нов входно –изходен модел) бизнесът все още не се е адаптирал към променената тарифна политика и е резервирал повече количества отколкото в действителност са необходими.

Следващите месеци от КЕВР очакват приходите да спаднат заради осъвременяване на анализите от страна на бизнеса.

Припомняме Ви, че заради новата тарифна политика индустриалци обявиха протест през лятото и излязоха със становище, че разходите за транспортиране на синьо гориво ще скочат с 60%. От енергийното министерство опровергаха твърденията и обявиха, че поскъпването ще е с не повече от 2%.. От КЕВР също смятат, че месечните разходи за такса пренос на синьо гориво ще нарасне с не повече от 1 лев.

Проведеното днес заседание е първото по рода си след като беше променен ценовия модел на "Булгартарнасгаз. И бизнес и държава заявиха, че ще провеждат ежемесечни срещи, за да се отчита дали има нарушение и какви са постъпленията в държавното дружество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай