Представят в Турция индустриалните зони

Представят в Турция индустриалните зони | StandartNews.com

Българските индустриални зони ще бъдат представени в Турция като за целта ще бъдат организирани информационни дни в южната ни съседка. Това стана ясно на среща на зам.-министъра на икономиката Александър Манолев с Венцислав Велков, изпълнителен директор на Североизточната българо-турска търговско-индустриална камара, със седалище в Шумен.

По време на разговора стана ясно, че турски компании имат сериозен интерес към България, но инвеститорите се нуждаят от повече информация. Затова представители на Национална компания „Индустриални зони" ще се включат в срещи, които Българо-турската камара ще организира по места в южната ни съседка. Целта е на тях да се предостави и оперативна информация – в това число за цени на терени и комунални разходи. Двамата разговаряха в завода на турската компания „Енпай" в Шумен. В него вече работят 100 човека, като плановете са в краткосрочен план работещите да достигнат 250 души. Това е техният четвърти завод в света, след производствените им мощности в Турция, Словакия и Индия.

Индустриална зона Шумен ще бъде активно промотирана пред потенциалните чуждестранни инвеститори. За това се ангажира зам.-министърът на икономиката Александър Манолев на среща с представителите на бизнеса от региона. Вчера той посети индустриалната зона заедно с кмета на Шумен Любомир Христов. В нея работят три големи предприятия, които дават работа на 700 човека, а в процес на изграждане или с намерение за строеж са още 6 проекта.

„Индустриална зона Шумен ще бъде представяна като локация пред чуждестранни инвеститори с интерес към региона, които търсят контакт с Министерството на икономиката или с Българската агенция за инвестиции", обясни Манолев. Представители на зоната ще бъдат поканени и на годишната среща с търговските аташета на България, за да им се представи детайлно проекта и те също да го популяризират зад граница.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай