18:25 ч.

12.07.18

1 мин.

0

2

0

ОТ ДИСКУСИЯТА НА "СТАНДАРТ": Липса на кадри бави 50 млн. инвестиция

от редактор |

ОТ ДИСКУСИЯТА НА "СТАНДАРТ": Липса на кадри бави 50 млн. инвестиция

Осигуряването на работна ръка може да забави инвестиция за 50 млн. евро, която планира ЕТЕМ у нас. Това стана ясно от думите на Джордж Менцелопулос, изпълнителен директор на "Етем", по време на дискусията "Да! На българското автомобилостроене".


Компанията е част от холдинга "Виохалко", в който влизат още "Стомана Индъстри" и "София мед". За миналата година оборотът на холдинга е над 3,7 млрд. евро, а предприятията му са в 8 държави и имат над 9000 служители. ЕТЕМ навлиза за първи път в автобизнеса у нас през 2003 г. като доставчик на БМВ, а сега е сертифицирана за целия премиум сегмент на автомобили, сред които Мерцедес, Ауди, Ягуар-Ланд Ровер, Ламборгини. Тя има най-високата оценка на БМВ и е една от трите компании в Европа, които имат право да произвеждат продукти за автокорпорацията. От България ЕТЕМ изнася и алуминиеви профили за завода на БМВ в Китай.


Инвестиционният план на компанията предвижда разкриването на нови мощности и разширение с над 10 000 кв. м., за което ще бъдат инвестирани 50 млн. евро. "Но първо трябва да намерим решение на проблема с човешките ресурси, което е голямо предизвикателство", каза Менцелопулос. Той добави, че бизнесът има нужда да работи в тясно сътрудничество с властта, за да продължава да инвестира. "При такава сериозна инвестиция, всяка форма на подкрепа е добре дошла, а нашите основни конкуренти в Западна Европа я получават", каза още Джордж Менцелопулос.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 23:28 · 12.07.2018
Щом ще инвестира 50 милиона Евро в България, ще може да намери и работници. Ако няма в близост до завода, може да им осигури Транспорт от някой по- голям град наблизо. Няма да е трудно да вози по 50 души с автобус, сутрин и вечер, до Пловдив, София или Благоевград. Ще им трябва и Охрана. Щото в България, е пълно с крадци и най- много са крадците взимащи заплати и от държавата-данъчни, митничари.
Потребител · 18:45 · 12.07.2018
да ги инвестира гърка в гърция .там има кадри и заплати от по 1500 евра
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент