18:05 ч.

12.07.18

1 мин.

0

2

0

ОТ ДИСКУСИЯТА НА "СТАНДАРТ": Ако бг фирмите имат защита, може да дават 2000 лв. заплата

от редактор |

ОТ ДИСКУСИЯТА НА "СТАНДАРТ": Ако бг фирмите имат защита,  може да дават 2000 лв. заплата

Ако даваме 2000 лв. заплата, всички деца ще се запишат в техникума в Самоков, за да могат после да дойдат на работа у нас. Никой няма да е луд да ходи в Германия за 800 евро, като може да получава Е1000 в родния си град. Това заяви инж. Петър Георгиев, изпълнителен директор на "Самел 90".


Той разказа, че в началото на годината самоковската фирма е направила цех за производството на бронирани коли, за да покаже, че България не изостава в тази сфера. В същото време станало ясно, че министерството на отбраната е изпратило писма до 10-12 чужди компании със запитване за брониран автомобил за нуждите на армията, като нито едно запитване не е имало към бг фирма. "Нужни са протекционистични политики", каза инж. Георгиев.


"Ние сме част от ЕС и може да влезем в противоречие, ако стимулираме българското производство", отговори Стамен Янев, шеф на Българската агенция за насърчяване на инвестиции.


"Действията на Тръмп ни дават повече свобода в мисленето. Време е да спрем да робуваме на догмите и да защитим бг производството", репликира Васил Велев, председател на АИКБ.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 06:24 · 13.07.2018
МОЖЕ ДА ДАВАТ. А МОЖЕ И ДА НЕ ДАВАТ. МОЖЕ И НЕМОЖЕ С БРАТ И СЕСТРА. КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ОТРЕПКИ ВЕЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ 30 ГОДИНИ ОБЕЩАВАТ.
Потребител · 23:32 · 12.07.2018
Ако е чисто Българска фирмата за коли, тя трябва да е с Предимство. Щото осигурява работа на българи. А и после ще харчат парите си в България. И така парите ще останат в България. Иначе, българите остават без пари, без работа и без заплати и ще стоят гладни, а фирмите фалират.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент