НАП запечата въздушния ресторант във Варна

НАП запечата въздушния ресторант във Варна | StandartNews.com

Инспектори на НАП-Варна посетиха като тайни клиенти атрактивния въздушен ресторант в морската столица. След направени резервации, закупуване на куверти от по 150 лева, без кетъринг и ползване на предоставената услуга, тайните клиенти от приходната агенция не получават фискален бон.

Посещението на небесния ресторант e приключило с проверка, която преминава в запечатване на обекта за срок от 7 дни.

Стопаните на атрактивния обект обаче споделят, че са огорчени от начина, по който е извършена проверката. Оправданията им са, че по принцип се издават стриктно касов бон и това е единичен случай.

От "Dinner in the sky" съобщиха, че ще компенсират щедро всички свои клиенти и привърженици. На първо време ще бъдат върнати парите на всички, резервирали коктейл или вечеря при тях, а при първа възможност всички тези хора ще бъдат качени на платформата за сметка на нейните собственици. Остава да бъде договорено удължаване на престоя на ресторанта на Морска гара или взето решение за друг алтернативен вариант.

От НАП съобщиха още, че от началото на юли до момента са извършени общо 5085 проверки по Северното Черноморие. Съставени са 404 акта за административни нарушения. 90 от актовете са за неиздаване на касови бележки, 20 за липса на касов апарат и 289 акта за разлика в касовата наличност. Останалите актове са за други нарушения на данъчните закони.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай