Летим директно от София до Дубай

Летим директно от София до Дубай | StandartNews.com

Икономическият министър на емирствата идва с бизнес делегация

Директен полет от Обединените арабски емирства до София ще бъде разкрит догодина. Той ще се осъществи от Арабските авиолинии. Това стана ясно по време на срещата между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и министъра на икономиката на ОАЕ инж. Султан Саеед ал Мансури.

"Директните авиолинии ще бъдат първата стъпка към разширяване на сътрудничеството между ОАЕ и България. Това ще доведе до увеличаване на потока от туристи, както и увеличаването на бизнес контактите между двете страни", посочи Борисов. След срещата стана ясно още, че през октомври министърът на икономиката на ОАЕ ще посети България с бизнес делегация от емирствата. От своя страна Борисов е уверил, че ще уреди срещи на делегацията с кметовете на всички големи градове, управлявани от ГЕРБ. Двамата са се обединили около желанието двете страни да подпишат меморандум за сътрудничество след посещението.

Инж. Султан Саеед ал Мансури и лидерът на ГЕРБ се обединиха около тезата, че България и ОАЕ трябва да работят за възстановяване на сътрудничеството в областта на земеделието и храните, което е било най-активно през 70-те и 80-те години.

"България заема много стратегическо място и има много идеи, които можем да реализираме. Хранителната сигурност е много важна за нас", посочи инж. Ал Мансури. Той прояви интерес към агнешкото месо, произвеждано у нас, и заяви, че в тази посока двете държави също могат да си сътрудничат. Самият Борисов е посочил, че със своите над 600 минерални извора България се нарежда на второ място в света след Исландия. "Туризмът е сектор, в който можем да си сътрудничим, но трябва да има политическо доверие между България и ОАЕ", смята той.

В срещата в Дубай участваха още и депутати от ГЕРБ и бившите министри на регионалното развитие и на икономиката Лиляна Павлова и Делян Добрев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай