Борисов: Кабинетът се крепи на всеки от нас

Не можем да намалим цените на горивата, каза премиерът

Борисов: Кабинетът се крепи на всеки от нас | StandartNews.com

"Не е приятно да се слуша само оставка. Особено когато става дума за майките на деца с увреждания, ние се разбрахме за промените, закони и т.н.  Но по принцип имаше едно обидно изказване и затова и ми е мъчно, и ме е яд. Но истината е, че не е приятно. Мисля, че Валери Симеонов осъзна, че тези деца са болни и затова толкова много пари отделяме в новия бюджет. Всички колеги преценихме, че трябва да се извини.  Според мен извинението му искрено, затова и му казах, че се вкарахме в тема, която искаме да решим, но вместо това усложнихме". Това каза пред Би Ти Ви премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос как се чувства под виковете оставка под прозореца му. 

"Аз имам коалиционно споразумение с Патриотичния фронт, а друго вътрешно споразумение ги държи заедно. Кабинетът се крепи на всеки един от нас. Съжелявам, че се вкарахме като кабинет в тази тема", каза още Борисов.

"Два пъти съм хвърлял оставка, но ние не можем да намалим цените на горивата. Въпреки, че сега цените падат и ще продължат да падат. Цените се регулират от борсите цени, не от кабинета", каза още Борисов и продължи: "Помолих Томислав Дончев да ми направи проверка и имаме няколко решения, защото ние нямаме пряк механизъм да ги намалим, можем само да намалим акциза, но това не е реалистично". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай