Клиентите на застрахователя Олимпик остават без „Гражданска отговорност”

Клиентите на застрахователя Олимпик остават без „Гражданска отговорност” | StandartNews.com

Системата, която следи „Гражданската отговорност", позволява от днес сключването на втора гражданска отговорност за клиентите на застрахователната компания „Олимпик". От петък те остават без задължителната полица. Клиентите на кипърската компания имат три дни да подновят задължителната си застраховка, без която нямат право да шофират.

Ощетените, които чакат да им се платят щети, след вече случили се катастрофи, ще трябва да си ги поискат от кипърския гаранционен фонд, обясниха от Асоциацията на застрахователите у нас.

На тези 200 000 българи ще кажа, когато си застраховат колите, да подбират застрахователя. С усилия, воля, работа и засилен контрол ще направим така виновните да носят тежки санкции. Това заяви премиерът Бойко Борисов във връзка с фалита на четвъртия по големина застраховател у нас - кипърската компания „Олимпик", цитиран от Агенция Фокус.

„За съжаление такива изпълнители играят на най-ниските обществени поръчки. Да могат след това с евтините продукти, които продават да става такъв катаклизъм. На Комисията за финансов надзор и министър Владислав Горанов съм възложил да направят проверка", коментира Бойко Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай