17:25 ч.

10.11.17

2 мин.

0

1

0

Китайски държавен фонд може да инвестира у нас

от редактор |

Китайски държавен фонд може да инвестира у нас

Единственият в Китай и втори по големина в света суверенен фонд China Investment Corporation (CIC) проучва възможностите за инвестиции в България. Това стана ясно на среща на главния секретар на Министерството на икономиката Владимир Туджаров с изпълнителния вицепрезидент на CIC Лиу Дзун.


Лиу Дзун и ръководената от него делегация от CIC са на посещение в България за запознаване с инвестиционната и бизнес среда. Китайският суверенен фонд CIC е 100% собственост на китайската държава. Създаден е от китайското правителство през 2007 г. с цел управление на част от огромния валутен резерв на страната и инвестиции в чужди активи. Към настоящия момент активите на фонда са 900 млрд. долара. Фондът има огромен оборотен капитал, който му позволява да реализира мащабни инвестиции в сектори като инфраструктура, промишлено производство и туризъм, като има инвестиции в Германия, Великобритания, Полша, Албания, САЩ.


Владимир Туджаров запозна гостите с възможностите за инвестиции в българските индустриални зони, за което може да бъде получена подкрепа от страна на „Национална компания индустриални зони", която е 100% държавно дружество. Компанията има изградени зони в София, Видин, Русе, Свиленград, Бургас, където чуждите инвеститори могат да закупят терени с изградена инфраструктура и бързо да стартират производство. Предложено беше да бъдат разгледани и възможностите за финансово партньорство между CIC и Българската банка за развитие, в т.ч. за финансиране на инвестиционни проекти у нас.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 20:23 · 02.12.2017
Определено не мисля, че г-н Туджаров е от ранга на г-н Дзун. Пълна излагация от страна на МИ.
Когато прочетох статията даже се уплаших. В България има малко места, където можеш да получиш истинска информация
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент